Και τη νέα χρονιά οι καλύτερες ξένες σειρές παίζουν στην ΕΡΤ

Και τη νέα χρονιά οι καλύτερες ξένες σειρές παίζουν στην ΕΡΤ

Και τη νέα χρονιά οι καλύτερες ξένες σειρές

παίζουν στην ΕΡΤ

Η φετινή σεζον ξεκίνησε δυναμικά για την ΕΡΤ1 με την κορυφαία ερωτική σειρά «The Affair», το πολυβραβευμένο «Indian Summers», τη δανέζικη σειρά εποχής «Ένα Ξενοδοχείο Δίπλα στη Θάλασσα» αλλά και την πολυαναμενόμενη συνέχεια της καθημερινής σειράς «Οι Έξι Αδερφές». Στη συνέχεια ακολούθησαν τα καινούργια επεισόδια του εθιστικού «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» αλλά και το αριστουργηματικό «The Wire» από την ΕΡΤ2.

Όλα αυτά όμως ήταν μόνο η αρχή. Καθώς η νέα χρονιά στην ΕΡΤ αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστική. Σημειώστε τις νέες σημαντικές αφίξεις!

Peaky Blinders 

(Κύκλοι 1, 2, 3 & 4)

Peaky Blinders (10)

Αστυνομική σειρά εποχής.

Λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οικογενειακή συμμορία των Peaky Blinders προσπαθεί να επιβληθεί στον υπόκοσμο του Μπέρμιγχαμ αλλά και να ξεφύγει από την παγίδα του νόμου. Αρχηγός της συμμορίας ο γοητευτικός Τόμας Σέλμπι -εκπληκτικός ο Κίλιαν Μέρφι στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο ρόλο του αστυνομικού ο Σαμ Νιλ, ενώ στη δεύτερη σεζόν εμφανίζεται και ο σπουδαίος Τομ Χάρντι.

Peaky Blinders (9)

Η σειρά, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και χαρακτηρίστηκε ως η πιο έξυπνη, ατμοσφαιρική και συναρπαστική δραματική σειρά του BBC τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι είναι αρκετοί: Εκπληκτική σκηνοθεσία, απίθανο στυλιζάρισμα και ένα «μεταμοντέρνο» soundtrack από Nick Cave, Artic Monkeys, PJ Harvey, White Stripes και Johnny Cash.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22:00, στην ΕΡΤ1

 True Detective

(Κύκλοι 1 & 2)

Αστυνομική σειρά μυστηρίου.

Στον σκοτεινό αμερικάνικο Νότο, δύο ντετέκτιβ και πρώην φίλοι ξανασυναντιούνται έπειτα από αρκετά χρόνια για να λύσουν μια αποτρόπαια δολοφονία, που πίστευαν ότι είχαν εξιχνιάσει…

Προτού ακόμα μεταδοθεί το πρώτο επεισόδιο η σειρά ήταν ήδη τηλεοπτικό γεγονός. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο του πρώτου κύκλου, Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον, ήταν ένας πολύ καλός λόγος. Βραβευμένη με πέντε ΕΜΜΥ και υποψήφια για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, η σειρά ξεχωρίζει για τις ερμηνείες, τους διαλόγους, την υψηλή ποιότητα παραγωγής αλλά και τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στην αμερικανική τηλεόραση.

20180104_153313

Στο δεύτερο κύκλο τη σκυτάλη των «πραγματικών ντετέκτιβ» παίρνουν ο Κόλιν Φάρελ και ο Βινς Βον.

Από τον Μάρτιο στην ΕΡΤ1

Big Little Lies

(Κύκλος 1)

Bigl ittle lies (1)

Δραματική σειρά μυστηρίου.

Μια παράξενη δολοφονία σε ένα δημοτικό σχολείο αποκαλύπτει τις βαθύτερες αντιφάσεις μιας φαινομενικά τέλειας κοινωνίας. Η αγνή φιλία, ο τέλειος γάμος, η σωστή ανατροφή των παιδιών, η οικογενειακή γαλήνη είναι μάλλον έννοιες σχετικές…

Η μεγάλη έκπληξη της περσινής χρονιάς στην Αμερική με 8 Βραβεία ΕΜΜΥ, 16 υποψηφιότητες και διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Στο κορυφαίο καστ ξεχωρίζουν οι Ρις Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν, Σέιλιν Γούντλεϊ και Λόρα Ντερν.

nicole

Από τον Μάρτιο στην ΕΡΤ1

Clique (Η Κλίκα)

(Κύκλος 1 – Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα)

Clique (4)

Δραματική σειρά μυστηρίου.

Δύο παιδικές φίλες ξεκινούν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Όταν η μία από τις δύο μπαίνει στην ελίτ των δημοφιλέστερων κοριτσιών ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους. Ένας κόσμος διαφθοράς, εθισμού και θανάσιμων παιχνιδιών εξουσίας.

H νέα πολυβραβευμένη σειρά του BBC αποτελεί την εμμονή της χρονιάς!

Από το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και κάθε Σάββατο στις 22:30, στην ΕΡΤ1

Vis A Vis

(Κύκλοι 1 & 2 – Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα)

Imagina-Locked_up_S1_E3-Full-image-es-ES

Δραματική σειρά σε γυναικείες φυλακές.

Μια εύθραυστη και αδύναμη νέα γυναίκα παραβιάζει το νόμο για χάρη του αφεντικού της με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Τώρα, στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών θα μάθει ότι το να επιβιώνεις σημαίνει να αλλάζεις, να εξελίσσεσαι να γίνεσαι κάποιος άλλος…

_DSC0256

Ισπανική σειρά υψηλών προδιαγραφών που σημειώνει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Σύντομα στην ΕΡΤ2

Μodus

(Κύκλος 2 – Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα)

Image - S02E01 - Modus - (C) Miso Film Svenge AB (15)

Δραματική σειρά μυστηρίου.

Η γνωστή ψυχολόγος-εγκληματολόγος του FBI προσπαθεί να διαλευκάνει τις μυστηριώδεις δολοφονίες που συνεχίζονται. Όταν όμως ανακαλύπτει το αδύνατο σημείο του δολοφόνου, στρέφει άθελά της τη θανάσιμη απειλή εναντίον της ίδιας και της οικογένειάς της.

Image - S02E01 - Modus - (C) Miso Film Svenge AB (9)

Η συνέχεια της εξαιρετικής σουηδικής σειράς, με τους ολοκληρωμένους χαρακτήρες, την ατμοσφαιρική φωτογραφία και την πρωτότυπη αφήγηση αναμένεται συναρπαστική.

Σύντομα στην ΕΡΤ1

Picnic at Hanging Rock

(Κύκλος 1 – Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα)

picnic

Δραματική σειρά μυστηρίου.

Το 1900, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μια παρέα συμμαθητριών πηγαίνουν για πικ νικ στην εξοχή. Καθώς ο ήλιος δύει, τα τρία κορίτσια μαζί με τη δασκάλα τους εξαφανίζονται ως διά μαγείας στο άγριο τοπίο…

Αυστραλέζικη σειρά που πραγματεύεται θέματα εξουσίας, εθνικότητας, σεξουαλικότητας και ταυτότητας μ’ έναν τρόπο διαχρονικά επίκαιρο. Πρωταγωνιστεί η Νάταλι Ντόρμερ από το «Game of Thrones».

Σύντομα στην ΕΡΤ2

My Mad Fat Diary

(Κύκλοι 1, 2 & 3 – Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα)

My Mad Fat Diary: Series 3Νεανική δραματική κομεντί.

Στη βρετανική επαρχία της δεκαετίας του ’90 μια έφηβη με προβλήματα κατάθλιψης και παχυσαρκίας προσπαθεί να βρει μια νέα ισορροπία με τους φίλους της, το αγόρι της, την οικογένειά της μα πάνω από όλα τον εαυτό της.

My Mad Fat Diary (3)

Μια αυθεντικά συγκινητική αλλά και κωμική ιστορία ενηλικίωσης πάνω στη διαφορετικότητα, την απόρριψη και την αποδοχή.

Σύντομα στην ΕΡΤ2

Reckoning (Η Δοκιμασία) 

The Reckoning (2)

Δραματική μίνι σειρά μυστηρίου, που θα ολοκληρωθεί σε δύο επεισόδια. 

Σε αυτή τη συναρπαστική μίνι σειρά η ανύπαντρη μητέρα Σάλι βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα τρομακτικό παιχνίδι που προκαλεί κάθε ηθική αξία και όποια απόφαση και να πάρει μπορεί να αποβεί μοιραία. Όταν μάλιστα, η απόφαση έχει να κάνει με τη ζωή της ίδιας της κόρης της.

The Reckoning (13)

Τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 22:00, στην ΕΡΤ1