ΕΡΤ2 – Η «Έβδομη Συμφωνία» του Μπετόβεν – Η Ευρώπη γιορτάζει τον...

ΕΡΤ2 – Η «Έβδομη Συμφωνία» του Μπετόβεν – Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν: 9 Πόλεις – 9 Συμφωνίες – 9 Συναυλίες | Κυριακή 06.06.2021

Η «Έβδομη Συμφωνία» του Μπετόβεν

Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν: 9 Πόλεις – 9 Συμφωνίες – 9 Συναυλίες
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, ώρα 19:55

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, η Ελλάδα συμμετέχει στο μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν: 9 Πόλεις – 9 Συμφωνίες – 9 Συναυλίες», με μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2, στις 19:55.

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη συναυλία από το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, όπου η Ορχήστρα musicAeterna, υπό τη διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή, ερμηνεύει τη «Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92» του Μπετόβεν. Με το διάσημο σύνολο συμπράττει η χορογράφος Sasha Waltz, μία από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού, η οποία ετοίμασε ειδικά για τη συναυλία στους Δελφούς μια νέα χορογραφία σε παγκόσμια πρεμιέρα, ένα έργο με 12 χορευτές, εμπνευσμένο από την κινησιολογία των αρχαιοελληνικών ιεροτελεστιών, που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο, αλλά και τη μουσική του Μπετόβεν (II. Allegretto – Δεύτερο Μέρος της «Έβδομης Συμφωνίας»).

Θεόδωρος Κουρεντζής

Το πανευρωπαϊκό μουσικό γεγονός, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, θα αρχίσει με τη συναυλία από τη Βόννη, τη γενέτειρα του μεγάλου Γερμανού μουσουργού, και θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία στη Βιέννη, όπου ο Μπετόβεν άφησε την τελευταία του πνοή.

Τη μετάδοση από κάθε διαφορετική πόλη «προλογίζει» ένα σύντομο βίντεο, μια οπτικοακουστική «καρτ ποστάλ», με παρουσιαστή έναν δημοσιογράφο από την εκάστοτε χώρα.

Την ελληνική «καρτ ποστάλ» παρουσιάζει η δημοσιογράφος Λένα Αρώνη.