«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1 – H Σούλα και o Λουδοβίκος υπογράφουν...

«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1 – H Σούλα και o Λουδοβίκος υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης | 07-11.02.2022

«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1

H Σούλα και o Λουδοβίκος υπογράφουν σύμφωνο συμβίωσης

Ημερομηνίες μετάδοσης:
Α
πό Δευτέρα 7 έως Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00

Η Σούλα και ο Λουδοβίκος είναι πλέον νεόνυμφοι, όμως, τα προβλήματά τους συνεχίζονται. Η Τραβιάτα αποφασίζει να εκδικηθεί τη Διώνη και η Διώνη προσπαθεί να απαλλαγεί από την Τραβιάτα. Στη μέση ο Χρύσανθος, που παλεύει να συμφιλιώσει τις δύο γυναίκες. Στο μεταξύ, η αστυνομία αφήνει ελεύθερο τον Φλοριάν, ενώ η Μαριτίνα αποφασίζει να ασχοληθεί με την ανατροφή του μικρού Μπάμπη.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στα νέα επεισόδια της κοινωνικής κομεντί «Σε ξένα χέρια», που μεταδίδονται από τη Δευτέρα 7 έως την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 81ο. Η Τραβιάτα αποκαλύπτει στον Χρύσανθο τα σχέδιά της για το δημόσιο ξεμπρόστιασμα της Διώνης, ενώ η Τόνια προσπαθεί να κρύψει από τον Φεγκούδη το σκηνικό με το χαστούκι. Το χτύπημα στο κεφάλι αφήνει ένα πολύ περίεργο κουσούρι στον Πιπερόπουλο και η υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης ανάμεσα στη Σούλα και τον Λουδοβίκο παίρνει μια αναπάντεχη τροπή. Πώς θα αντιδράσει ο Φεγκούδης όταν μάθει για την επίθεση της Μαριτίνας στην Τόνια; Και τέλος, θα καταφέρει η Μαριτίνα να πείσει τη θεία Σκορδίλω να της μεταβιβάσει τις μετοχές;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 82ο. Η Σούλα και ο Λουδοβίκος είναι πλέον νεόνυμφοι, όμως τα προβλήματά τους δε φαίνεται να έχουν τελειώσει: η ξαδέρφη Γρηγορία, έχοντας ενώσει τις δυνάμεις της με τη Σαλώμη, καιροφυλακτεί. Ένα γύρισμα της τύχης όμως, ίσως δώσει ξανά προβάδισμα στον Λουδοβίκο σε ό,τι αφορά τη διαθήκη, διαταράσσοντας όμως τα κρυφά σχέδια που είχε για τη Σούλα.  Από την άλλη, η Τραβιάτα είναι άστεγη και εντελώς οργισμένη, αποφασισμένη να εκδικηθεί τη Διώνη χωρίς να υπολογίζει πιθανές παράπλευρες απώλειες. Ο Χρύσανθος παλεύει με νύχια και με δόντια να συμφιλιώσει τις δύο γυναίκες, ενώ η Διώνη είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τη «γραμματέα» με ολομέτωπη επίθεση. Η Τραβιάτα, όμως, δεν έχει εξαντλήσει όλους τους άσσους στο μανίκι της. Κι ενώ στην εταιρεία του Φεγκούδη η Διώνη προσπαθεί να διαχειριστεί πιθανές απώλειες, στο σπίτι η ρήξη της Μαριτίνας με την Τόνια θα οδηγήσει σε επικίνδυνα τελεσίγραφα. Όσο όμως η Μαριτίνα προσπαθεί να κάνει τη ζωή της Τόνιας δύσκολη, ο Πιπερόπουλος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη –σε καμία γλώσσα. Κι αν ξέρει κάτι καλά ο Πιπερόπουλος, είναι να δολοπλοκεί… και να κόβει τα φτερά της Μαριτίνας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 83ο. Η οικογένεια Φεγκούδη, στον απόηχο της παραίτησης της Τόνιας, συζητά για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν.  Μόνη εξαίρεση ο Πάρης που ζητά επίμονα τη συνταγή από τον Χρύσανθο και τη Διώνη, η οποία παριστάνει πως αποδέχεται την Τραβιάτα για νύφη και της διδάσκει μόδα. Την ώρα που στο σπίτι της Σούλας κάνουν τραπέζι για τον γάμο με τον Λουδοβίκο, ο Πιπερόπουλος δίνει στη Μαριτίνα μία εξουσιοδότηση για το 50% και όχι μεταβίβαση όπως είχαν συμφωνήσει, πράγμα που τη θυμώνει. Έτσι, ο Παντελής για να την καλοπιάσει αποφασίζει να πάει στα Κρέστενα να μιλήσει αυτοπροσώπως με τη Σκορδίλω. Τέλος, ο αστυνόμος ανακοινώνει στον Φλοριάν πως είναι ελεύθερος και τον αποφυλακίζει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 84ο. Η αστυνομία «απελευθερώνει» τον Φλοριάν για να τον παρακολουθήσει κι η Τόνια αμφιβάλλει για το σχέδιο της αστυνομίας. Η Μαριτίνα αποφασίζει να ασχοληθεί με την ανατροφή του Μπάμπη και δημιουργούνται ρήξεις με τη Ντάντω και τον Φεγκούδη. Η Διώνη φρικάρει με την Τραβιάτα και ζητά από τον Πιπερόπουλο να την προσλάβει. Θα καταφέρει ο Φεγκούδης να βάλει όρια στη Μαριτίνα; Ποια είναι η τελική απόφαση της Τόνια για το σχέδιο της αστυνομίας;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 85ο. Ο Φλοριάν πηγαίνει από το σπίτι της Τόνιας, ενώ τον παρακολουθεί η αστυνομία και ο Φεγκούδης βάζει μπροστά το σχέδιο εξόντωσης της καινούργιας νταντάς που παρουσιάζει στο σπίτι η Μαριτίνα. Η Πελαγία εκβιάζει τον Λουδοβίκο προκειμένου να την βοηθήσει να άρει την αργία του Χρύσανθου από τη Μητρόπολη και ο Πιπερόπουλος υποδέχεται στο σπίτι την αδερφή του την Σκορδίλω. Πώς θα αντιδράσει η Τόνια στην επίσκεψη του Φλοριάν; Θα καταφέρει ο Μάνος να πείσει την Τόνια να γυρίσει στο σπίτι; Και τέλος, με ποιο σατανικό σχέδιο σκοπεύει η Διώνη να απαλλαγεί από την Τραβιάτα;

  • Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.
  • Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της σειράς κατά τη μετάδοσή της από την τηλεόραση και με υπότιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους θεατές.

Η ιστορία…

Αφετηρία της αφήγησης αποτελεί η απαγωγή ενός βρέφους, που γίνεται η αφορμή να ενωθούν οι μοίρες και οι ζωές των ανθρώπων της ιστορίας μας. Το αθώο βρέφος γεννήθηκε σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, που ο ίδιος ο πατέρας του είχε προαποφασίσει ότι θα το πουλήσει κρυφά από τη μητέρα του, βάζοντας να το απαγάγουν.

Όμως, κατά τη διάρκεια της απαγωγής, όλα μπερδεύονται  κι έτσι, το βρέφος φτάνει στην έπαυλη του μεγαλοεπιχειρηματία Χαράλαμπου Φεγκούδη (Γιάννης Μπέζος) ως από μηχανής… εγγονός του. Από θέλημα της μοίρας, το μωρό βρίσκεται στο αμάξι του γιου του Φεγκούδη, Μάνου (Κυριάκος Σαλής). Η μητέρα του, η Τόνια Μαυρομάτη (Βάσω Λασκαράκη), που το αναζητούσε, μέσα από μια περίεργη σύμπτωση, έρχεται να εργαστεί ως νταντά του ίδιου της του παιδιού στην έπαυλη, χωρίς, φυσικά, να το αναγνωρίσει…

Μέσα από την ιστορία θα ζήσουμε τον τιτάνιο πόλεμο ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικές εταιρείες, και τους επικεφαλής τους Χαράλαμπο Φεγκούδη (Γιάννης Μπέζος) και Τζόρνταν Πιπερόπουλο (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Ο Φεγκούδης διαθέτει ένα ισχυρό χαρτί, τον παράφορο έρωτα της κόρης του Πιπερόπουλου, Μαριτίνας (Σίσυ Τουμάση), για τον μεγαλύτερο γιο του, Μάνο, τον οποίο και πιέζει να την παντρευτεί. Η Διώνη Μαστραπά (Χριστίνα Αλεξανιάν) είναι η χειριστική και μεγαλομανής γυναίκα του Φεγκούδη. Όσο για τον μικρότερο γιο του Φεγκούδη, τον Πάρη (Τάσος Κονταράτος), άβουλος, άτολμος, ωραίος και λίγο αργός στα αντανακλαστικά, είναι προσκολλημένος στη μητέρα του.

Στο μεταξύ, στη ζωή του Χαράλαμπου Φεγκούδη εμφανίζονται η Σούλα (Ρένια Λουιζίδου), μητέρα της Τόνιας, με ένα μεγάλο μυστικό του παρελθόντος που τη συνδέει μαζί του, και η Πελαγία (Ελεάννα Στραβοδήμου), η γλυκιά, παρορμητική αδερφή της Τόνιας.

Γκαφατζής και συμπονετικός, ο Στέλιος (Παναγιώτης Καρμάτης), φίλος και συνεργάτης του Φλοριάν (Χρήστος Κοντογεώργης), του άντρα της Τόνιας, μετανιωμένος για το κακό που της προξένησε, προσπαθεί να επανορθώσει…

Ερωτευμένος με τη Σούλα, χωρίς ανταπόκριση, είναι ο Λουδοβίκος Κοντολαίμης (Τάσος Γιαννόπουλος), πρόσχαρος με το χαμόγελο στα χείλη, αλλά… άτυχος. Χήρος από δύο γάμους. Τον αποκαλούν Λουδοβίκο των Υπογείων, γιατί διατηρεί ένα μεγάλο υπόγειο κατάστημα με βότανα και μπαχαρικά.

Σε όλους αυτούς, προσθέστε και τον παπα-Χρύσανθο (Λεωνίδας Μαράκης) με τη μητέρα του Μάρω (Αλεξάνδρα Παντελάκη), που έχουν πολλά… ράμματα για τις ισχυρές οικογένειες.

Ίντριγκες και πάθη, που θα σκοντάφτουν σε λάθη και κωμικές καταστάσεις. Και στο φόντο αυτού του κωμικού αλληλοσπαραγμού, γεννιέται το γνήσιο «παιδί» των παραμυθιών και της ζωής: Ο έρωτας ανάμεσα στην Τόνια και στον Μάνο.

Πρωτότυπη ιδέα-σενάριο: Γιώργος Κρητικός
Σεναριογράφοι: Αναστάσης Μήδας, Λεωνίδας Μαράκης, Γεωργία Μαυρουδάκη, Ανδρέας Δαίδαλος, Κατερίνα Πεσταματζόγλου
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Κανέλλος, Αντρέας Γούλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολόγος: Νινέτ Ζαχαροπούλου
Επιμέλεια σειράς: Ντίνα Κάσσου
Παραγωγή: Γιάννης Καραγιάννης/J. K. Productions

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος (Χαράλαμπος Φεγκούδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Τζόρνταν Πιπερόπουλος), Ρένια Λουιζίδου (Σούλα Μαυρομάτη), Βάσω Λασκαράκη (Τόνια Μαυρομάτη), Χριστίνα Αλεξανιάν (Διώνη Μαστραπά-Φεγκούδη), Κυριάκος Σαλής (Μάνος Φεγκούδης), Σίσυ Τουμάση (Μαριτίνα Πιπεροπούλου), Αλεξάνδρα Παντελάκη (Μάρω Αχτύπη), Τάσος Γιαννόπουλος (Λουδοβίκος Κοντολαίμης), Λεωνίδας Μαράκης (παπα-Χρύσανθος Αχτύπης), Ελεάννα Στραβοδήμου (Πελαγία Μαυρομάτη), Τάσος Κονταράτος (Πάρης Φεγκούδης, αδελφός του Μάνου), Μαρία Μπαγανά (Ντάντω Μαστραπά), Νίκος Σταυρακούδης (Παντελής), Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου (Έμιλυ), Σωσώ Χατζημανώλη (Τραβιάτα), Αθηνά Σακαλή (Ντάνι), Ήρα Ρόκου (Σαλώμη), Χρήστος Κοντογεώργης (Φλοριάν), Παναγιώτης Καρμάτης (Στέλιος), Λαμπρινή Σκρέκα (Jane).