ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» 21.03.2019

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» 21.03.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Η τηλεοπτική εκπομπή «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια μας, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 20:30
«Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα στη μεγάλη μορφή του λαϊκού μας τραγουδιού, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα.

Είκοσι επτά χρόνια πέρασαν από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο μοναδικός Γιώργος Ζαμπέτας, ένας σπουδαίος συνθέτης ο οποίος μας χάρισε αξεπέραστες επιτυχίες, ένας δεξιοτέχνης που ο «γλυκόλαλος» ήχος του μπουζουκιού του ξεχωρίζει και συνεπαίρνει. Η στάση ζωής του, η ανθρωπιά του, το ήθος του και το μοναδικό του χιούμορ άφησαν εποχή. Είναι γεγονός ότι, όσο περνούν τα χρόνια, τα τραγούδια του και το καλλιτεχνικό του έργο στο σύνολό του, εδραιώνεται όλο και πιο πολύ στην ψυχή του ελληνικού λαού.

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθε η κόρη του Κατερίνα, η οποία μας αφηγήθηκε υπέροχες ιστορίες του αγαπημένου καλλιτέχνη, τραγούδησαν για εμάς ο εγγονός του Γιώργος Ζαμπέτας, η στενή του φίλη και συνεργάτις Ελένη Ροδά, ο Γιάννης Ντουνιάς με τις υπέροχες ερμηνείες του και ο βετεράνος του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης.

Επίσης, τραγούδησαν οι: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Πέγκη Ζάρου, Μάνος Ζαχαριάδης

Ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό το αφιέρωμα, εφόσον ο Γιώργος Ζαμπέτας τίμησε, όσο κανείς άλλος, την πόλη όπου έζησε με την οικογένειά του από το 1940 ώς το τέλος του βίου του.

Ο σολίστας του μπουζουκιού και ερευνητής Γιώργος Αλτής με την ορχήστρα του, επέλεξε και μας θύμισε κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου συνθέτη και «Η Αυλή των Χρωμάτων» πλημμύρισε γλυκιές μελωδίες.

Επίσης, τραγούδησαν οι: Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Πέγκη Ζάρου, Μάνος Ζαχαριάδης

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Σπύρος Παντζής (κιθάρα), Joni Moas (κρουστά), Άγης Παπαπαναγιώτου (κοντραμπάσο).

Χορεύουν: Γιώργος Τραχάνης, Βασίλης Κάβουρας, Στέλιος Καραβίας, Ειρήνη Καλαϊτζή, Αγγελική Λένα.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.