ΕΡΤ2 – Η σκηνή της Jazz – EΡΤ Jazz Sessions 01 &...

ΕΡΤ2 – Η σκηνή της Jazz – EΡΤ Jazz Sessions 01 & 08.12.2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η σκηνή της Jazz – EΡΤ Jazz Sessions

Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο  Δημήτρης Τρίκας.

Δημήτρης Τρίκας (1)

Η εκπομπή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να πάρει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να προβάλλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ. Σε μια εποχή μάλιστα που η σκηνή αυτή βρίσκεται πλέον ποιοτικά σ’ ένα εξαιρετικό  επίπεδο, τόσο συνθετικά όσο και αριθμητικά με τα μουσικά σχήματα και τους σολίστ που διαθέτουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα και έξω από την Ελλάδα .

«Η σκηνή της Jazz» παρουσιάζει τις ζωντανές συναυλίες που γίνονται στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το Τρίτο Πρόγραμμα και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Jazz in the City», παρουσία κοινού με ελεύθερη είσοδο.

Οι εννιά πρώτες συναυλίες που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί είναι με τα γκρουπ: «G. Kontrafoyris Quartet», «Spyros Manesis Trio», «Qualia Project/Terry Vakirtzogloy», «T. Moussas Trio», «The Next Step Q.», «Petros Klampanis Group», «Harris Lambrakis Quartet», «Dimitris Tsakas Quartet», «Dimitris Kalantzis Quintet»… και έπεται συνέχεια!

Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη.

Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου.

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης.

 

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016, στις 00:30

Ένα εξαιρετικό τρίο -έξω από τα συνηθισμένα- παίζει ζωντανά στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Η σκηνή της jazz», την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 στις 00:30.

Ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρα και πριόνι), η Νάσια Γκόφα (τραγούδι) και ο Νίκος Γιούσεφ (πριόνι), για πρώτη φορά μαζί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 00:30

Το σχήμα της βοκαλίστριας Τέρης Βακιρτζόγλου «QUALIA» εμφανίζεται ζωντανά στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Η σκηνή της jazz», την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 00:30.

Η Τέρη, μετά τις σπουδές της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στην Ελλάδα ξεδιπλώνοντας τις εξαιρετικές φωνητικές, ερμηνευτικές, στιχουργικές και συνθετικές ικανότητές της με τον καλύτερο τρόπο.

Στο live της Πέμπτης την πλαισιώνουν ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Θοδωρής Κότσιφας στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο και ο Μιχάλης Καπηλίδης στα ντραμς.

Η ηχογράφηση και μαγνητοσκόπηση έγινε στις 15 Ιουνίου 2016, για την εκπομπή «Jazz in the City» του Δημήτρη Τρίκα και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Για το δελτίο πατήστε εδώ.