ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Μήδεια» του Μποστ 30.12.2019

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Μήδεια» του Μποστ 30.12.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 
Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, στις 20:30
«Μήδεια» του Μποστ
Φωτογραφία: Αγγελική Κοκκοβέ

Η ανατρεπτική σατιρική κωμωδία του Μέντη Μποσταντζόγλου  που με τη χαρακτηριστική του γλώσσα μίλησε για τα πάθη και τα λάθη της ελληνικής κοινωνίας αλλά και για τους πόθους ενός ολόκληρου λαού.

Ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, μόνο που εδώ η Μήδεια σφάζει τα παιδιά της γιατί «ήτανε παλιόπαιδα και δεν τα παίρνανε τα Γράμματα». Η δε σχέση της με τον Ιάσονα; Τραγωδία!

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και οι ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Μίνα Αδαμάκη, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου και Άννα Κλάδη, μιλούν  στον Γιώργο Δαράκη για  τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρεται στο έργο του Μποστ και στη σημασία του.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.