ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο...

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε 01.04.2019

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

unnamed (3)

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 1η Απριλίου 2019, στις 20:00
«Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία»  των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε

Γυναίκες που επαναστατούν απέναντι στην κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική καταπίεση.
Το «είδαν» νωρίς και ακόμα ισχύει: Η κοινωνική πρόοδος μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, σύμφωνα με την κοινωνική θέση των γυναικών.
Ο Φο το ξεκαθάρισε: Οι επαναστάσεις δεν γεννιούνται επειδή κάποιος ξυπνάει ένα πρωί και λέει: «Τι ωραία μέρα, ας κάνουμε την επανάσταση».

Αγωνίστηκαν με τη Ράμε και, μέσα από τη θεατρική τους δράση, να δείξουν στον κόσμο τη διάσταση της εκμετάλλευσής του.

Στην εκπομπή, ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωστής Καπελώνης και οι πρωταγωνίστριες Αντωνία Καμπάκου, Τζένη Κόλλια, Γιάννα Μαλακατέ και Ράνια Παπαδάκου, μιλούν στον Γιώργο Δαράκη για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.
Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλά για την ιδιαίτερη θέση αυτού του επαναστάτη θεατρίνου στην ιστορία του θεάτρου.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.