ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Άνι» του Τόμας Μίχαν 10.06.2019

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Άνι» του Τόμας Μίχαν 10.06.2019

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Άνι» του Τόμας Μίχαν

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 20:30

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Άνι» του Τόμας Μίχαν (Thomas Meehan), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 20:30, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας».

Το εξαιρετικό αυτό μιούζικαλ βασίζεται στο αμερικάνικο κόμικ «Άνι, η μικρή ορφανή» («Little Orphan Annie»), που δημοσιευόταν σε συνέχειες από το 1924 στις εφημερίδες «New York’s News» και «Chicago Tribune».

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Χονδρογιάννης.

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης.

Σκηνικά: Γιώργος Ζιάκας.

Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας.

Χορογραφία: Χάρης Μανταφούνης.

Μουσική: Τσαρλς Στράουζ (Charles Strouse).

Τραγούδια: Μάρτιν Σάρμιν (Martin Charmin).

Απόδοση τραγουδιών στα Ελληνικά: Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Αντωνιάδης.

Παίζουν: Μάρθα Βούρτση, Μαριάννα Τόλη, Μάρα Θρασυβουλίδου, Κώστας Πασχάλης, Γιώργος Μπάρτης, Κώστας Σιμενός, Βασίλης Παπανίκας, Μαρία Βαγγελάτου, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Κώστας Καγξίδης, Βασιλιώ Αλεξανδρινή, Ελπίδα Μαζαράκη, Θόδωρος Συριώτης, Ζανό Ντάνιας, Μαρία Δημητριάδου, Γιώργος Αρμαδώρος, Γιώργος Παληός, Μάγδα Λέκκα, Θόδωρος Δημήτριεφ, Κώστας Θεοδόσης, Νίκος Δούκας, Αντώνης Μπαμπούνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Κώστας Τζουβάρας, Ανδριανή Τουντοπούλου, Εύη Αποστολοπούλου, Αναστασία Ζηματικά, Γιάννα Σαμπάνη, Γιώργος Χάινε, Κατερίνα Τσάβαλου, Κλειώ Αναγνώστου, Τάνια Δημοπούλου, Μαριέττα Ζερβού, Μαριτάσα Ηλιοπούλου, Σόφη Μυσίρη, Αγγελική Παναγοπούλου, Χριστίνα Παπουτσάκη, Ιλόνα Χατζησιδέρη, Ελίνα Ψιμενοπούλου.

Διάρκεια: 129΄

Υπόθεση: Αρχές της δεκαετίας του 1930. Σε ένα άθλιο ορφανοτροφείο της Νέας Υόρκης, η εντεκάχρονη Άνι ζει μια ζωή δυστυχισμένη εξαιτίας της τυραννικής διευθύντριας.

Η μικρή δραπετεύει, αλλά η μις Χάνιγκαν την επαναφέρει πίσω στην τάξη. Όλα θα αλλάξουν, όταν ο μεγιστάνας κύριος Γουόρμπακς αποφασίζει να φιλοξενήσει την Άνι τις ημέρες των Χριστουγέννων, η οποία τον γοητεύει με τον αυθορμητισμό της και εκείνος αποφασίζει να την υιοθετήσει.

Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν ξεπερνιούνται και η μικρή Άνι βρίσκει τη σπιτική θαλπωρή και αγάπη που τόσο έχει στερηθεί.