ΕΡΤ3 – «ΝΑ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ» & «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ» – Ντοκιμαντέρ –...

ΕΡΤ3 – «ΝΑ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ» & «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ» – Ντοκιμαντέρ – Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 στις 23:00 & 24:00

«ΝΑ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»
&
«ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ»
Ντοκιμαντέρ
Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 στις 23:00 & 24:00

Με αφορμή την εργατική γιορτή της Πρωτομαγιάς, η ΕΡΤ3 θα προβάλει δύο ξένα ντοκιμαντέρ, «Να καίγεσαι στη δουλειά» και «Εργαζόμενοι νομάδες», σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, το βράδυ της Δευτέρας 1ης Μαΐου, στις 23:00 και 24:00.

  •  Να καίγεσαι στη δουλειά/Burnout: The truth about work στις 23:00.
    Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής Μ. Βρετανίας 2021, πραγματεύεται το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης, το γνωστό «burnout».Η τεχνολογία θα μας χάριζε περισσότερο χρόνο για να κάνουμε τα πράγματα που απολαμβάνουμε. Αντίθετα, είμαστε πιο απασχολημένοι από ποτέ, σε τρελούς ρυθμούς, δουλεύοντας εντατικά περισσότερες ώρες, με διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο και κυνηγώντας διαρκώς ολοένα και περισσότερους στόχους. Πώς έγινε η δουλειά το κέντρο της ζωής μας κι εμείς εξαντλημένοι σκλάβοι της;
  •  Εργαζόμενοι Νομάδες/Les Aventuriers du travail Nomade, στις 24:00.
    Το γαλλικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2019, αφηγείται την ιστορία της «νομαδικής» εργασίας, που κρύβει εκπλήξεις, παγίδες και απογοητεύσεις. Εργαζόμενοι χωρίς σταθερό γραφείο, τηλεεργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουν μια βαθιά μεταμόρφωση του κόσμου της εργασίας καθώς τηλε-εργάζονται έξω απ’ τους χώρους της επιχείρησης. Πρόκειται για μια εργασιακή επανάσταση, που άλλους τους μαγεύει και άλλους τους τρομοκρατεί. Οι πρώτοι βλέπουν εκεί το κλειδί μιας νέας ευτυχίας. Οι δεύτεροι βλέπουν μια νέα μορφή αποξένωσης και οδύνης στη δουλειά, όπου το όριο μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής παύει να υπάρχει, ο ρυθμός και η πίεση αυξάνονται και η απομόνωση μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.
  • Τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, 14 ημέρες μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3