Η ΕΡΤ3 στην 21η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με εκδήλωση-συζήτηση και ραδιοφωνικό στούντιο
Το “έξυπνο” βιβλίο
Διαβάζοντας στον αλγόριθμο
Η ΕΡΤ3 διοργανώνει συζήτηση για τη σχέση του βιβλίου με τα κοινωνικά δίκτυα, στο πλαίσιο της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, την Πέμπτη 8 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Περίπτερο 14 Αίθουσα “Cosmos”.
- Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διαβάζουμε και επιλέγουμε βιβλία;
- Πώς γίνεται το διάβασμα συνήθεια;
- Αποτελούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «καλό αγωγό» για την προώθηση των βιβλίων και αν ναι, αρκούν;
- Ποια στάση τηρεί η ακαδημαϊκή κοινότητα;
- Τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν τον τρόπο που ασκείται η λογοτεχνική κριτική;
- Πόσο επιδραστικές είναι οι φωνές των booktokers στη διαμόρφωση του λογοτεχνικού τοπίου;
Όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τους Δημήτρη Γουλή, επίκουρο καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., Λένα Διβάνη, συγγραφέα, Γιώργο Καλιεντζίδη, ποιητή – δημοσιογράφο – συντονιστή της Λέσχης Ανάγνωσης ΕΡΤ3 και Δημήτρη Ναούμ, booktoker, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Εύης Καρκίτη.
Ο 95.8fm με ραδιοφωνικό στούντιο στην 21η Δ.Ε.Β.Θ..
Όπως κάθε χρόνο, ο 95.8fm του ραδιοφωνικού σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, στήνει στούντιο για να φιλοξενήσει συγγραφείς, εκδότες, μεταφραστές και εικονογράφους. Καθημερινά από τις 11:00 και έως τις 15:00 ο Γιώργος Καλιεντζίδης, η Αναστασία Γρηγοριάδου, ο Γιάννης Τσολακίδης, ο Θανάσης Γωγάδης, η Ελένη Κουρτίδου και η Φωτεινή Μπαλογιάννη θα σας ενημερώνουν για την έκθεση, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 400 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 1.000 Έλληνες και ξένοι ομιλητές.