Χριστούγεννα με την «Αυλή των χρωμάτων» στην ΕΡΤ2 – Ένα ανεπανάληπτο μουσικό...

Χριστούγεννα με την «Αυλή των χρωμάτων» στην ΕΡΤ2 – Ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα – Δείτε πέντε υπέροχα βίντεο | Κυριακή 25.12.2022

Χριστούγεννα με την «Αυλή των χρωμάτων» στην ΕΡΤ2
Με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου
Ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα
Δείτε πέντε υπέροχα βίντεο

Ημερομηνία μετάδοσης: Χριστούγεννα – Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, στις 20:00

Το βράδυ των Χριστουγέννων θα είναι διαφορετικό στην ΕΡΤ2. Πιο φωτεινό, πιο κεφάτο, πιο διασκεδαστικό. Θα είναι γεμάτο αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, που όλοι έχουμε τραγουδήσει και χορέψει με τους αγαπημένους μας.
Γι’ αυτό έχουν φροντίσει η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, οι οποίοι την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022, στις 8 το βράδυ, υποδέχονται στην «Αυλή των χρωμάτων» τον Νίκο Κουρκούλη, την Κέλλυ Κελεκίδου και την Πίτσα Παπαδοπούλου.

Οι τρεις τους, μαζί με τον Χρήστο Νικολόπουλο, θα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα, που θα κρατήσει την καλύτερη συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό.

«Παίζεις με τη φλόγα», «Μια ζωή πληρώνω», «Θα τα βροντήξω», «Γκρέμιστα», «Τόσα δειλινά», «Γλύκα γλύκα γλυκιά μου», «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου», «Μια γυναίκα μπορεί», «Οι αισθηματίες», είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα τραγούδια που θα ακουστούν στην εκπομπή.

Από αυτή την υπέροχη συντροφιά δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο της ΕΡΤ, η Ζωή Κρονάκη και Δημήτρης Γιαγτζόγλου, με τη Ζωή να προχωρά σε αποκαλύψεις για τα μαθητικά χρόνια του Νίκου Κουρκούλη, καθώς υπήρξαν συμμαθητές.

Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, πάντα έγκυρος και με σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα, αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες των τραγουδιών, τοποθετώντας σωστά όλα τα κομμάτια του μουσικού παζλ της εκπομπής.

Βεβαίως, Χριστούγεννα χωρίς χορωδία δεν γίνεται, γι’ αυτό η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέου Ηρακλείου και η Νεανική Χορωδία του ΟΠΑΝ Δήμου Νέας Ιωνίας, εύχονται με τον πιο γλυκό και μελωδικό τρόπο.

Η έκπληξη της βραδιάς έχει ήχους από κεμετζέ. Ο Στάθης Νικολαΐδης γεμίζει το πλατό με ποντιακά τραγούδια και μουσικές, ενώ οι Πόντιοι χορευτές συνοδεύουν περήφανα τα τραγούδια της χαμένης πατρίδας.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 20:00, «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, προσφέρει το καλύτερο εορταστικό, λαϊκό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης. Φυσικά στην ΕΡΤ2!

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Με την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Χρήστο Νικολόπουλο παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιώργος Σούκουλης (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Πολύκλειτος Πελέλης (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Αναστασία Παυλάτου (κρουστά)

Με τον Νίκο Κουρκούλη και την Κέλλυ Κελεκίδου παίζουν οι μουσικοί: Στάθης Σαντσαρίδης (πλήκτρα), Σίμος Κύναρης (μπουζούκι), Άγγελος Τσακνάκης (κλαρίνο), Μωχάμεντ Αραφά (κρουστά), Στέφανος Μακρίδης (τύμπανα)

Με το ποντιακό συγκρότημα παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Ατματσίδης (λύρα), Κωνσταντίνος Καρασαββίδης (τύμπανα), Ηλίας Εμπεσλίδης (κρουστά), Κωνσταντίνος Ευσταθιάδης (μπάσο)

Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ν. Ηρακλείου και Νεανική ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνίας

Μαέστρος: Εύη Χλωρού

Συμμετέχει ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»

Χοροδιδασκαλία: Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου

Χορευτές: Γιώργος Παπαδόπουλος, Στάθης Ιντζιάδης, Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, Γιάννης Τορτοπίδης, Δέσποινα Παρχαρίδου, Δέσποινα Καλημέρη, Γεθσημανή Αδάκτυλου, Κική Ξανθοπούλου, Λίζα Ευθυμιάδου

Δείτε πέντε υπέροχα video:

«Θα κάνω ό,τι μου αρέσει» (Στίχοι: Ανδρέας Σπυρόπουλος. Μουσική: Παναγιώτης Στεργίου. Πρώτη ερμηνεία: Πίτσα Παπαδοπούλου, 1990).
Τραγουδά η Πίτσα Παπαδοπούλου.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3BWm7jF

«Παίζεις με τη φλόγα» (Στίχοι: Ηλίας Φιλίππου. Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος. Πρώτη ερμηνεία: Νίκος Κουρκούλης, 1998).
Τραγουδά ο Νίκος Κουρκούλης.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3FLirT4

«Γλύκα γλύκα γλυκιά μου» (Στίχοι: Γιώτα Χαλκιά. Μουσική: Μάκης Βασιλειάδης. Πρώτη ερμηνεία: Γιώτα Χαλκιά, 1988).
Τραγουδά η Κέλλυ Κελεκίδου.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3Vedho7

«Ειρήνη ση γην» (Έρθαν τα Χριστούγεννα) [Στίχοι: Νάκος Ευσταθιάδης. Μουσική: Παραδοσιακό. Πρώτη ερμηνεία: Στέλιος Καζαντζίδης, 1997].
Τραγουδά ο Στάθης Νικολαΐδης.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3G7JnOg

Βίντεο Κώστα Μπαλαχούτη
Ο ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, Κώστας Μπαλαχούτης, πάντα έγκυρος και με σεβασμό στα ιστορικά γεγονότα, αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες των τραγουδιών, τοποθετώντας σωστά όλα τα κομμάτια του μουσικού παζλ της εκπομπής.
Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3v8m8ND

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου – Νίκος Τιλκερίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Στήλη «Μικρό Εισαγωγικό»Κώστας Μπαλαχούτης
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Τσιρόπουλος
Έρευνα αρχείου – οπτικού υλικού: Κώστας Λύγδας
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Τζένη Ιωαννίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Σορέττα Καψωμένου
Βοηθός διευθυντή παραγωγής: Νίκος Τριανταφύλλου
Φροντιστής: Γιώργος Λαγκαδινός
Τραγούδι τίτλων: «Μια Γιορτή»
Ερμηνεία: Γιάννης Κότσιρας
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Ενδυματολόγος: Νικόλ Ορλώφ
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Δείτε το trailer της εκπομπής