Στη νοηματική οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από την ΕΡΤ

Στη νοηματική οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από την ΕΡΤ

Στη νοηματική

οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

από την ΕΡΤ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, η ΕΡΤ προσφέρει από χθες τη δυνατότητα παρακολούθησης των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και στη νοηματική γλώσσα για τους τηλεθεατές που έχουν προβλήματα ακοής.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ2 μετέδωσε  χθες, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020, την Ακολουθία του Νυμφίου με απόδοση στη νοηματική, ενώ το ίδιο θα πράξει και όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για την ενημέρωση των πολιτών το πλήρες πρόγραμμα των μεταδόσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει στις 15:00 το Μικρό Απόδειπνο και το Ιερό Ευχέλαιο από το Φανάρι και η ΕΡΤ2 στις 19:00 την Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος από τη Μητρόπολη Αθηνών (και στη νοηματική).

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα μεταδοθεί ζωντανά η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στις 17:30 από την ΕΡΤ3 και στις 19:00 από την ΕΡΤ2 (και στη νοηματική).

Τη Μεγάλη Παρασκευή η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στις 07:30 και την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στις 19:00 (και οι δύο στη νοηματική), την οποία θα μεταδώσει και η ΕΡΤ3 στις 18:00.

Το Μεγάλο Σάββατο στις 07:30 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Λόγω του γεγονότος ότι φέτος δεν επιτρέπεται η παρουσία πιστών στους ιερούς ναούς, η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 θα καλύψουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ολόκληρη την Ακολουθία της Αναστάσεως, από τις 23:00 μέχρι περίπου τις 2:30 το πρωί. Και οι δύο μεταδόσεις της ΕΡΤ2 θα είναι με απόδοση στη νοηματική.

Την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου θα μεταδοθεί ο Εσπερινός της Αγάπης στις 11:00 από τη ΕΡΤ2 (και στη νοηματική) και από την ΕΡΤ3.

Επισημαίνεται επίσης ότι από σήμερα μεταδίδονται σε ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική τα περισσότερα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην ΕΡΤ2.