Η Φωνή της Ελλάδας – «Οι ρεμπέτισσες» 10 & 11.09.2016

Η Φωνή της Ελλάδας – «Οι ρεμπέτισσες» 10 & 11.09.2016

Το ρεμπέτικο τραγούδι στη Φωνή της Ελλάδας

«Οι ρεμπέτισσες»

Στις μεγάλες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Το ρεμπέτικο τραγούδι στη Φωνή της Ελλάδας», σ’ ένα δίωρο αφιέρωμα που θα μεταδοθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, από τη Φωνή της Ελλάδας στους Έλληνες όλου του κόσμου.

Τα πρώτα χρόνια του ρεμπέτικου πρωταγωνίστησαν οι γυναίκες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, όπως η Ρόζα Εσκενάζυ και η Ρίτα Αμπατζή. Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν και άλλες γυναικείες φωνές και παρουσίες που στόλισαν τα πάλκα και όλες ανεξαιρέτως έβαλαν, το δίχως άλλο, τη σφραγίδα τους σε εποχές που το να τραγουδήσει μία γυναίκα -και μάλιστα ρεμπέτικα- δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.  Μέσα απ’ αυτό το δίωρο αφιέρωμα θα ακούσουμε σπουδαία τραγούδια και θα θυμηθούμε φωνές και ονόματα που έμειναν στην ιστορία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, αλλά θα γνωρίσουμε και κυρίες που έκαναν ένα σύντομο πέρασμα από τη δισκογραφία.

Ειδικότερα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 το αφιέρωμα αναφέρεται στις ρεμπέτισσες του ’30, ενώ την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 αναφέρεται στις μεγάλες φωνές της τελευταίας περιόδου του ρεμπέτικου.

Κείμενα-παρουσίαση: Σάκης Τσάρας

Συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας!

Info:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, 01:00

Εκπομπή: «Το ρεμπέτικο τραγούδι στη Φωνή της Ελλάδας»

«Οι ρεμπέτισσες»

Live Streaming: webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert