«Το Θέατρο της Κυριακής» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 10.02.2019

«Το Θέατρο της Κυριακής» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 10.02.2019

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Το Θέατρο της Κυριακής»

Η Νέα Θεατρική Ραδιοφωνική Περίοδος

από την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Από την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και κάθε Κυριακή, στις 20:00, οι ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ηχογραφήσεις θεατρικών παραστάσεων του ελληνικού και του ξένου δραματολογίου. Έργα σύγχρονα, που μεταδίδονται για πρώτη φορά από το Ραδιόφωνο και φέρνουν τις ακροάτριες και τους ακροατές κοντά στα νέα θεατρικά ρεύματα, σε νέους σκηνοθέτες και συντελεστές.

Την αυλαία ανοίγει το πρώτο επεισόδιο από τη σειρά «Κλασικά… Παραμορφωμένα». Στη σειρά αυτή κάθε φορά «παίζεται» ένα πασίγνωστο, πολυαγαπημένο, καταξιωμένο κλασικό έργο. Το ερώτημα που θέτουν οι συντελεστές είναι απλό: «θα το αναγνωρίσετε;».

Και συνεχίζουν: «Ακούστε… Μπορεί να αλλάζουνε τα ονόματα και να μπλέκονται οι εποχές. Κατορθώματα αγαπημένα, από ήρωες που μας συντρόφεψαν, μπορεί να δίνονται με νέες εκδοχές. Η πλοκή δεν αγγίζεται. Η ουσία παραμένει καταγεγραμμένη. Οι καιροί μας είναι που αλλάζουν. Ας δημιουργούμε για τις σύγχρονες καταστάσεις. Ακούστε και βεβαιωθείτε πως οι υποθέσεις μας, βγάζουν πολύ γέλιο. Μέχρι δακρύων.

Τα «Κλασικά… Παραμορφωμένα» είναι – ελαφρώς – «πλαστογραφημένα». Με περιβάλλον που σηκώνει να το πειράξουμε… Αν μας πειράζει φυσικά!»

______________________________________________________

«Η συμμορία των 4»
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00

Τέσσερις άντρες των ΜΑΤ, αγροτόπαιδα που προτίμησαν να γίνουν ΜΑΤ, παρά να σηκώνουν «δέματα» στους ώμους… δίνουν όρκο φιλίας, σαν μια γροθιά! Όμως, αν και φύλακες της τάξης, γίνονται άτακτοι πολλές φορές! Καθημερινές περιπέτειες, έρωτες και απρόοπτα, φυτρώνουν στη ζωή τους από εκεί που δεν το περιμένεις. Κλασικό μεν, παραμορφωμένο δε.

Στο ρόλο του αφηγητή ο Χρήστος Βαλαβανίδης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Μπάσιου, Αλίκη Ζωγράφου, Αντώνης Βούλτσος, Νίκος Μέλλος, Θάλεια Κουντουράκη, Λίλα Μουτσοπούλου, Λίνα Νταμάνη, Ελισάβετ Δελακά.

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τσολάκης

Ραδιοφωνική σκηνοθεσία: Λίλα Μουτσοπούλου

Ηχοληψία: Δημήτρης  Ναλμπάντης

Μίξη ήχου: Νίκος Καραπιπέρης

Οργάνωση – παραγωγή: Μάκης Παπαγεωργίου

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στις 20:00

Εκπομπή: «Το Θέατρο της Κυριακής»

«Η συμμορία των 4»

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm