ΕΡΤ2 – Αφιέρωμα στη μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη 07 &.08.02.2017

ΕΡΤ2 – Αφιέρωμα στη μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη 07 &.08.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΡΤ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ

 kelaidonis (1)

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του δημοφιλούς μουσικοσυνθέτη Λουκιανού Κηλαηδόνη, μεταδίδοντας δύο τηλεοπτικά αφιερώματα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Ειδικότερα, απόψε Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 21:00, προβάλλεται το επεισόδιο «Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η δεκαετία του ’50»  από τη σειρά εκπομπών «Παρασκήνιο». Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης-τραγουδοποιός θυμάται τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Κυψέλη και περιγράφει την επίδραση της δεκαετίας του ’50 στη ζωή των νεαρών εφήβων στην Αθήνα, τη μουσική, τη διασκέδαση, καθώς και τα μέρη στα οποία συγκεντρώνονταν για να διασκεδάσουν. Η εκπομπή περιλαμβάνει αποσπάσματα από μουσικές παραστάσεις του Λουκιανού Κηλαηδόνη και ερμηνείες δημοφιλών τραγουδιών του.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 23:30, η ΕΡΤ2 προβάλλει την εκπομπή «Μονόγραμμα», στην οποία παρουσιάζεται ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Η μουσική του και τα τραγούδια του, η φωνή του, το ύφος του, είναι αναγνωρίσιμα από την πρώτη κιόλας στροφή. Ο  τροβαδούρος της εφηβείας των σημερινών πενηντάρηδων (και βάλε…), πτυχιούχος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αφού ασχολήθηκε με την Αρχιτεκτονική για ένα… πρωινό, αφιερώθηκε σ’ αυτό που αγαπάει και που αγαπήσαμε κι εμείς. Τραγούδια που από την πρώτη κιόλας στιγμή σε παρασύρουν σε ένα αλέγκρο, καμιά φορά και θλιμμένο χορευτικό… Τραγούδια που θέλεις να ξανακούσεις και να ξανατραγουδήσεις. Τραγούδια σε στίχους δικούς του, αλλά και σε συνεργασία με σπουδαίους στιχουργούς. Λάτρης των ζωντανών εμφανίσεων και των ανοιχτών χώρων, μετά από το Πάρτι στη Βουλιαγμένη το 1983, το ελληνικό Woodstock, όπως χαρακτηρίστηκε με 70.000 κοινό, συνεχίζει αδιάλειπτα τις συναυλίες του, πλουτίζοντας τη μουσική, με θεατρικά και εικαστικά δρώμενα.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.