ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Ιταλίας 2016 04.09.2016

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Ιταλίας 2016 04.09.2016

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Γκραν Πρι Ιταλίας 2016

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, στις 15:00

To πρωτάθλημα της Formula 1 μεταφέρεται στην Ιταλία και στο Γκραν Πρι της Μόντσα για τον 14ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2016.

Δεν υπάρχει ομάδα που θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη πίεση αυτό το Σαββατοκύριακο στην ιταλική πίστα, από τη Ferrari. Η αίσθηση στο στρατόπεδο της Scuderia είναι ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από το Γκραν Πρι της Γερμανίας και μετά και σίγουρα, δεν θα υπήρχε καλύτερο μέρος για να επιτευχθεί η από καιρό πολυαναμενόμενη νίκη της, από το «ναό της ταχύτητας».

Αν υπάρχει όμως ένας οδηγός πάνω στον οποίο θα είναι στραμμένη η προσοχή των περισσότερων, αυτός είναι ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Μετά τον ενθουσιώδη και κατά πολλούς, αμφιλεγόμενο τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε της θέσης του στο Γκραν Πρι του Βελγίου, ο Ολλανδός πιλότος αναμένεται ότι θα «περάσει δύσκολα» στην ενημέρωση των οδηγών πριν από τον αγώνα.

Τα «Ασημένια Βέλη» της Mercedes παραμένουν τα φαβορί και γι’ αυτόν τον αγώνα. Από τη μάχη για τις πρώτες θέσεις, δεν θα πρέπει φυσικά, να ξεγράψει κανείς και τις δύο Red Bull.

Η Pirelli, που στο ιταλικό Γκραν Πρι «παίζει εντός έδρας», έχει φέρει στη Μόντσα τις ίδιες γόμες που είχε και στο Σπα: πολύ μαλακή, μαλακή και μέση.

Το Γκραν Πρι της Ιταλίας  αρχίζει στις 15:00, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Λάμπρος Αθανασούλας (οδηγός αγώνων και πρωταθλητής ράλι) και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.