ΕΡΤ2 – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: «Lowland» 07.03.2017

ΕΡΤ2 – ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: «Lowland» 07.03.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Lowland»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, στις 24:00

 Lowland16 (1)

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 24:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Άνθρωποι και ιστορίες», που επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Κουφοπούλου, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη «Lowland»,  που σημαίνει «κάμπος».

Το «Lowland» μας ταξιδεύει στον απέραντο Θεσσαλικό κάμπο και στη μουσική του συνθέτη Απόστολου Δημητρακόπουλου. Το ντοκιμαντέρ είναι ένα βαθιά προσωπικό ταξίδι στις μουσικές και τις σκέψεις του συνθέτη και στους ήχους και τις εικόνες του κάμπου που τον γεννά αλλά και τον καταπίνει.

Στο στούντιο, καλεσμένοι της Μαρίας Κουφοπούλου είναι ο σκηνοθέτης Μένιος Καραγιάννης και η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη, οι οποίοι συζητούν το θέμα: «Ψυχολογία και δημιουργικότητα». Ειδικότερα, συζητούν για τους δημιουργούς, τους «δαίμονες» και τους «αγγέλους» που τους στοιχειώνουν, τη σχέση με τον εαυτό τους και τους άλλους, τη λύτρωση και την κατάρα της ανάγκης για έκφραση, καθώς και αυτό το κάτι που καθορίζει την πορεία τους από νωρίς.

 Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαρία Π. Κουφοπούλου.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Τούμπης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.