ΕΡΤ2: «Ελισάβετ: Αποχαιρετισμός στη βασίλισσα» – Ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση –...

ΕΡΤ2: «Ελισάβετ: Αποχαιρετισμός στη βασίλισσα» – Ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος | Τετάρτη 12.10.2022

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις 23:50, προγραμματίστηκε στην ΕΡΤ2 -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση– το ντοκιμαντέρ «Ελισάβετ: Αποχαιρετισμός στη βασίλισσα» (A Tribute to Her Majesty the Queen) Κ8 GR

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2022.

Ένας φόρος τιμής στη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, η οποία ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας. Δεν γεννήθηκε για να γίνει βασίλισσα, αλλά πήρε τη θέση του πατέρα της, σε ηλικία 25 ετών, μητέρα δύο μικρών παιδιών, και πέθανε ως η πιο επιδραστική μονάρχης, έχοντας βασιλέψει για περισσότερα από 70 χρόνια.

Ένα ειδικό αφιέρωμα διάρκειας 90 λεπτών, που περιγράφει λεπτομερώς τη βασιλεία της Ελισάβετ Β΄. Με συνεντεύξεις με όσους τη γνώριζαν καλά: τον διάδοχό της Κάρολο, άλλα μέλη της οικογένειας, δημόσια πρόσωπα και όσους εργάζονταν για εκείνη. Περιλαμβάνει, επίσης, εκτεταμένο αρχείο, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών πλάνων από τη συλλογή της ίδιας της βασίλισσας.

Για 70 χρόνια και μέσα σε έναν κόσμο που άλλαζε δραματικά, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ βασίλεψε και πήρε στα σοβαρά τον όρκο της στέψης.

Αφήγηση: Kirsty Young
Σκηνοθεσίαπαραγωγή: Sally Norris
Σενάριο: Andrew Marr, Sally Norris
Executive Producers: Phil Dolling, Kate Shiers, Liz Hartford
Παραγωγή: BBC Studios Events

Οι νυχτερινές επαναλήψεις διαμορφώνονται ως εξής:

01:25 ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ (Ε) ημέρας
02:25 ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ (Ε) ημέρας
03:25 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ (Ε) ημέρας
04:25 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Ε) ημέρας
05:25 Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (Ε) ημέρας