ΕΡΤ2 – Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ «Η ΑΣΚΤ σήμερα» 18.02.2017

ΕΡΤ2 – Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ «Η ΑΣΚΤ σήμερα» 18.02.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

«Η ΑΣΚΤ σήμερα»

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 16:30

10ο ΑΣΚΤ 2017 Γ. Χαρβαλιάς, Κ,. Ζαχαροπούλου 

Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», που μεταδίδεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 16:30 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, επισκέπτεται την ΑΣΚΤ, με αφορμή το άνοιγμα της νέας Βιβλιοθήκης, ένα εξαιρετικό γεγονός με πολλαπλές σημασίες.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τέσσερις σημαντικούς καθηγητές και καλλιτέχνες  της ΑΣΚΤ, με ιδιαίτερο λόγο και έργο, οι οποίοι μιλούν εκ βαθέων. Συγκεκριμένα, συναντά τον πρύτανη της Σχολής, Πάνο Χαραλάμπους, με κέντρο της συζήτησης το νέο πρόσωπο που θα πρέπει να αποκτήσει το ίδρυμα στη νέα εποχή, το ρόλο των καθηγητών, της πολιτείας και των θεσμών στον εκσυγχρονισμό της. Ο Πάνος Χαραλάμπους αναφέρεται στην έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, στη συνεργασία ΑΚΣT–Documenta, καθώς και στο δικό του ρόλο στην πρυτανεία της Σχολής.

Στη συνέχεια, μιλάει ο καθηγητής Γλυπτικής, Νίκος Τρανός, δίνοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ένα «μάθημα» καλλιτεχνικής πρακτικής μέσα από διαχρονικές αξίες αλλά και σημερινές προοπτικές.

Ο πρώην πρύτανης της Σχολής, Γιώργος Χαρβαλιάς,  απλώνει τη σκέψη του στα όσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στις παθογένειες που εμποδίζουν συχνά την εξέλιξη της ΑΣΚΤ προς μία περισσότερο εξωστρεφή και λειτουργική ως προς την εποχή κατεύθυνση.

Στο εργαστήριο του καθηγητή της ΑΣΚΤ και καλλιτέχνη Νίκου Ναυρίδη ανοίγεται μια ιδιαίτερη συζήτηση για το νέο στην Τέχνη, τη διδασκαλία, τις σχολές Τέχνης, καθώς και για το ρόλο των καθηγητών-καλλιτεχνών στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής συνείδησης.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ:  Νίκος Βαβούρης.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.