EΡΤ2 – «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» 18 &19.02.2017

EΡΤ2 – «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» 18 &19.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας»

(Medici Masters of Florence)

Ο λαός φοβάται τους βασιλιάδες, οι βασιλιάδες φοβούνται τους Πάπες,

οι Πάπες φοβούνται τους Μεδίκους

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

και Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15

Medici Masters of Florence (14)

Το τρίτο και το τέταρτο επεισόδιο της νέας βιογραφικής ιστορικής δραματικής σειράς «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» (Medici Masters of Florence), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15.

Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, είναι συμπαραγωγής Ιταλίας-Αγγλίας-Γαλλίας 2015-2016 και θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια.

Υπόθεση: Φλωρεντία, 15ος αιώνας. Οι Μέδικοι ήρθαν στην εξουσία σε μια εποχή τεράστιας κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας. Ήταν απίστευτα καινοτόμοι και η λειτουργία της τράπεζάς τους οδήγησε στη δημιουργία μεσαίας τάξης, κάνοντάς τους πάμπλουτους. Οι Μέδικοι χρησιμοποίησαν τον αμύθητο πλούτο και τη δύναμή τους για να ανατρέψουν τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και να προωθήσουν τις Τέχνες και τις επιστήμες μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τον μέχρι τότε κόσμο. Έδιωξαν τα σκοτάδια του Μεσαίωνα και δημιούργησαν τον σύγχρονο άνθρωπο, με πεποίθηση στη δύναμή του να δημιουργήσει ομορφιά. Ήταν τόσο μεγάλη η δημιουργικότητα και τόσο πολλές οι μεγαλοφυΐες που γεννήθηκαν σ’ αυτό το αρμονικό περιβάλλον, που ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Απ’ αυτόν τον κόσμο ξεκίνησε και ο Κολόμβος το μυθικό του ταξίδι..

Η ιστορία αρχίζει με τη δολοφονία του Τζιοβάνι των Μεδίκων, ο οποίος σε συμφωνία με τον Πάπα δημιούργησε μια πανίσχυρη οικονομική δύναμη. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν τις συνωμοσίες των άλλων μεγάλων οικογενειών της Φλωρεντίας που διεκδικούν με πάθος την εξουσία, ενώ ταυτόχρονα οραματίζονται την πόλη γεμάτη με μοναδικά έργα Τέχνης και αρχιτεκτονικής –από σπουδαίους καλλιτέχνες- όπως ο Ντονατέλο και ο Μπρουνελέσκι. Ταυτόχρονα, μέσα στην οικογένεια μαίνονται οι έριδες, οι έρωτες και τα πάθη, ενώ παράλληλα  εξυφαίνεται το μυστήριο  με το κυνήγι του δολοφόνου του Τζιοβάνι στο μαγευτικό σκηνικό της Φλωρεντίας και της εξοχής της Τοσκάνης.

Μέχρι πού θα φτάσουν οι Μέδικοι για να κρατήσουν ζωντανό το όραμα της Φλωρεντίας, που τώρα πια γνωρίζουμε ως Αναγέννηση;

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μίμικα Γκεζάν.

Δημιουργοί: Φρανκ Σπότνιτς («X-Files») και ο Νίκολας Μέγιερ («Star Trek»).

Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρίτσαρντ Μάντεν («The Game of Thrones»), Στιούαρτ Μάρτιν («Ρομπέν των Δασών»), Άναμπελ Σόλι («Χάρι Πότερ»), καθώς και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15

Επεισόδιο 3ο. Οι Μέδικοι φεύγουν για την εξοχή για να μην κολλήσουν πανούκλα, αλλά ο Μάρκο μένει στη Φλωρεντία για να ερευνήσει τους Κορόνα, μια οικογένεια που φαίνεται να έχει σχέση με τη δολοφονία του Τζιοβάνι. Ο Κόζιμο επιστρέφει στη Φλωρεντία, παρ’ όλο που η μητέρα του έχει αρρωστήσει από την πανούκλα, γιατί μαθαίνει πως ο Αλμπίτσι συνωμοτεί εναντίον του και κάποιοι καταστρέφουν το θόλο του καθεδρικού που είναι υπό κατασκευή. Καταφέρνει να σώσει το θόλο, μετατρέποντας το ναό σε νοσοκομείο, όμως στο μεταξύ πεθαίνει η μητέρα του αλλά και το μωρό που κυοφορεί η Λουκρητία. Ο Αλμπίτσι καταστρώνει σατανικό σχέδιο για να συλληφθεί και να περάσει από δίκη ο Κόζιμο.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15

Επεισόδιο 4ο. Ο Αλμπίτσι κατηγορεί τον Κόζιμο ότι επιδιώκει να γίνει δικτάτορας της πόλης και η δίκη αρχίζει. Από τη φυλακή ο Κόζιμο ζητάει από την Κοντεσίνα να δωροδοκήσει κάποιον από τη Σινιορία για να εξαγοράσει ψήφους, ενώ στο μεταξύ ο Πιέρο ψάχνει αποδείξεις για να απαλλάξει τον πατέρα του από τις κατηγορίες. Ο Αλμπίτσι όμως, αρχίζει να δηλητηριάζει το φαγητό του Κόζιμο στη φυλακή μέσω του φρουρού του. Ο Λορέντσο εμφανίζεται με στρατό στα τείχη της πόλης, απειλώντας να κάψει την πόλη αν δεν ελευθερωθεί ο Κόζιμο, ο οποίος είναι διατεθειμένος να χάσει τη ζωή του παρά η οικογένειά του τη Φλωρεντία.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.