EΡΤ2 – «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» 25 & 26.02.2017

EΡΤ2 – «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» 25 & 26.02.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας»

(Medici Masters of Florence)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15

Medici Masters of Florence (28)

Ο λαός φοβάται τους βασιλιάδες, οι βασιλιάδες φοβούνται τους Πάπες,οι Πάπες φοβούνται τους Μεδίκους.

Το πέμπτο και το έκτο επεισόδιο της νέας βιογραφικής ιστορικής δραματικής σειράς «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας» (Medici Masters of Florence), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15.

Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, είναι συμπαραγωγής Ιταλίας-Αγγλίας-Γαλλίας 2015-2016 και θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια.

Υπόθεση: Φλωρεντία, 15ος αιώνας. Οι Μέδικοι ήρθαν στην εξουσία σε μια εποχή τεράστιας κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας. Ήταν απίστευτα καινοτόμοι και η λειτουργία της τράπεζάς τους οδήγησε στη δημιουργία μεσαίας τάξης, κάνοντάς τους πάμπλουτους. Οι Μέδικοι χρησιμοποίησαν τον αμύθητο πλούτο και τη δύναμή τους για να ανατρέψουν τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και να προωθήσουν τις Τέχνες και τις επιστήμες μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τον μέχρι τότε κόσμο. Έδιωξαν τα σκοτάδια του Μεσαίωνα και δημιούργησαν τον σύγχρονο άνθρωπο, με πεποίθηση στη δύναμή του να δημιουργήσει ομορφιά. Ήταν τόσο μεγάλη η δημιουργικότητα και τόσο πολλές οι μεγαλοφυΐες που γεννήθηκαν σ’ αυτό το αρμονικό περιβάλλον, που ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Απ’ αυτόν τον κόσμο ξεκίνησε και ο Κολόμβος το μυθικό του ταξίδι..

Η ιστορία αρχίζει με τη δολοφονία του Τζιοβάνι των Μεδίκων, ο οποίος σε συμφωνία με τον Πάπα δημιούργησε μια πανίσχυρη οικονομική δύναμη. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν τις συνωμοσίες των άλλων μεγάλων οικογενειών της Φλωρεντίας που διεκδικούν με πάθος την εξουσία, ενώ ταυτόχρονα οραματίζονται την πόλη γεμάτη με μοναδικά έργα Τέχνης και αρχιτεκτονικής –από σπουδαίους καλλιτέχνες- όπως ο Ντονατέλο και ο Μπρουνελέσκι. Ταυτόχρονα, μέσα στην οικογένεια μαίνονται οι έριδες, οι έρωτες και τα πάθη, ενώ παράλληλα  εξυφαίνεται το μυστήριο  με το κυνήγι του δολοφόνου του Τζιοβάνι στο μαγευτικό σκηνικό της Φλωρεντίας και της εξοχής της Τοσκάνης.

Μέχρι πού θα φτάσουν οι Μέδικοι για να κρατήσουν ζωντανό το όραμα της Φλωρεντίας, που τώρα πια γνωρίζουμε ως Αναγέννηση;

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μίμικα Γκεζάν.

Δημιουργοί: Φρανκ Σπότνιτς («X-Files») και ο Νίκολας Μέγιερ («Star Trek»).

Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρίτσαρντ Μάντεν («The Game of Thrones»), Στιούαρτ Μάρτιν («Ρομπέν των Δασών»), Άναμπελ Σόλι («Χάρι Πότερ»), καθώς και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15

Επεισόδιο 5ο. Όσο οι Μέδικοι είναι εξόριστοι στη Βενετία, ο Αλμπίτσι ασκεί όλο και πιο τυραννική διακυβέρνηση στη Φλωρεντία. Η Κοντεσίνα μένει μόνη στην πόλη, όπου κινδυνεύει, αλλά ο Κόζιμο προσπαθεί να αντιμετωπίσει συνωμοσίες από τους Βενετσιάνους, χώρια που η απόσταση μεταξύ τους τον κάνει να στραφεί προς μία όμορφη σκλάβα, τη Μανταλένα. Στο μεταξύ και η Κοντεσίνα συναντά τον παιδικό της έρωτα, που ποτέ δεν ξέχασε, όμως βοηθάει τον Κόζιμο να πάρει την κρίσιμη απόφαση για την κατάκτηση και πάλι της Φλωρεντίας.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, στις 22:15

Επεισόδιο 6ο. Οι Μέδικοι επιστρέφουν θριαμβευτικά στη Φλωρεντία και φυλακίζουν τον Αλμπίτσι. Η Σινιορία θέλει την καταδίκη του σε θάνατο, αλλά παρεμβαίνει ο Πάπας και περιπλέκονται τα πράγματα. Ο Μάρκο Μπέλο αναρωτιέται αν πρέπει να μιλήσει στον Κόζιμο για τις υποψίες του για τον Λορέντζο, που ετοιμάζεται να παντρευτεί, ενώ η Κοντεσίνα πρέπει να αντιμετωπίσει την παρουσία της ερωμένης του άντρα της μέσα στο σπίτι της.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.