ΕΡΤ2 – «Μπαμπάδες… εν δράσει» 02 & 03.05.2020

ΕΡΤ2 – «Μπαμπάδες… εν δράσει» 02 & 03.05.2020

ΞΕΝΗ  ΣΕΙΡΑ – Δ΄ & Ε΄ ΚΥΚΛΟΣ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  
«Μπαμπάδες… εν δράσει» 
(House Husbands)

Τα τρία τελευταία επεισόδια του τέταρτου κύκλου και τα δύο πρώτα του πέμπτου κύκλου της εξαιρετικής κοινωνικής σειράς «Μπαμπάδες… εν δράσει» (House Husbands), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, στις 18:30.

Κοινωνική σειρά 60 επεισοδίων, παραγωγής Αυστραλίας 2012-2017.

Σκηνοθεσία: Γκέοφ Μπένετ, Σίρλεϊ Μπάρετ, Κάθριν Μίλαρ, Σον Σιτ.

Σενάριο: Έλι Μπόμοντ, Ντριού Πρόφιτ, Μάικλ Μίλερ, Κριστίν Μπάρτλετ, Ματ Φορντ, Λίον Φορντ.

Παραγωγή: Σου Σίρι, Ντριού Πρόφιτ.

Παίζουν: Φιράς Ντιράνι, Γκάιτον Γκράντλεϊ, Ρις Μούλντουν, Γκάρι Σουίτ, Άννα Μακ Γκάχαν, Τζούλια Μόρις, Νάταλι Σαλίμπα, Τιμ Κάμπελ, Τζόρτζια Φλουντ.

Γενική υπόθεση Δ΄ Κύκλου: Άλλος ένας χρόνος έχει περάσει. Οι Μπαμπάδες βρίσκονται για άλλη μία φορά στην πύλη του σχολείου, ενώ διάφορες αλλαγές έχουν συμβεί στη ζωή όλων.

Στο μεταξύ, καινούργια πρόσωπα μπαίνουν στην παρέα των Μπαμπάδων.

Ο γιατρός Σάξον (Άκος Άρμοντ) προσλαμβάνεται στο νοσοκομείο, όπου εργάζεται η Άμπι.

Ο Ρόντνεϊ (Νίκολας Κόγκλαν) κάνει και πάλι την εμφάνισή του και για άλλη μία φορά δημιουργεί προβλήματα στον Τζάστιν.

Μια καινούργια μαμά, η Τας (Ιντιάνα Έβανς) εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Ενώ η Ιβ (Τζάστιν Κλαρκ) αναλαμβάνει την καντίνα του σχολείου και μπαίνει για τα καλά στην παρέα των Μπαμπάδων.

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 2 Μαΐου 2020, στις 18:30

(Δ΄ Κύκλος) – Επεισόδια 46ο & 47ο & 48ο. Η Άμπι επιστρέφει στο σημείο που είχε αφήσει τον Μαρκ μετά τον καβγά τους, αλλά δεν τον βρίσκει πουθενά. Γεμάτη αγωνία πηγαίνει στο νοσοκομείο, αλλά και εκεί τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχε φανταστεί. Στο μεταξύ, ο Μαρκ δέχεται την προσφορά ενός αλλόκοτου αγρότη. Άραγε ο Μαρκ και η Άμπι θα καταφέρουν να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους; Θα καταφέρουν να σώσουν το γάμο τους;

Το μπάτσερλορ πάρτι του Κέιν πηγαίνει μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στο μπαρ ο Ρόντνεϊ. Τα πνεύματα οξύνται και ο Κέιν στην προσπάθειά του να ηρεμήσει τον Τζάστιν, βάζει στο ποτό του το αντισταμινικό σιρόπι του Μαρκ. Ο Ρόντνεϊ πίνει κατά λάθος εκείνο το ποτό.

Τα πνεύματα οξύνονται και η συζήτηση καταλήγει σε αντιπαράθεση του Μαρκ με τον Λιούις σχετικά με όσα έχουν συμβεί μεταξύ των σύζύγων τους. Στη συνέχεια, ο Μαρκ μπαίνει στο αυτοκίνητο και επιστρέφει στο σπίτι του. Άραγε αυτό σημαίνει ρήξη στους κόλπους της παρέας των Μπαμπάδων;

Ο Κέιν είναι αποφασισμένος να μην πάρει θέση στην αντιπαράθεση των δύο πιο σημαντικών γυναικών της ζωής του. Όταν η Άμπι του προτείνει να κάνει τη δεξίωση του γάμου του στο καινούργιο τους σπίτι, αντί για το σπίτι της Τζέμα, εκείνος τα βρίσκει σκούρα και είναι αναγκασμένος να επιλέξει. Η Ιβ τον παροτρύνει να συζητήσει με τη Άμπι. Επειδή ο Κέιν έχει πιει, αποφασίζουν να οδηγήσει η Ιβ. Κάποια στιγμή, που αποσπάται η προσοχή της, βγαίνουν από το δρόμο και το αυτοκίνητο χτυπάει σ’ ένα δέντρο.

Ο Κέιν και η Ιβ επιζούν από το ατύχημα, αλλά το πόδι της Ιβ έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Στο επαρχιακό νοσοκομείο, η Άμπι κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει το πόδι της Ιβ.

Χωρίς να ξέρουν τίποτα για το ατύχημα, η Τζέμα κι ο Άλεξ παρακολουθούν μάθημα ανώδυνου τοκετού, παριστάνοντας το «φυσιολογικό» ζευγάρι. Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τη στιγμή που η δασκάλα παροτρύνει την Τζέμα να ενισχύσει τον δεσμό της με το έμβρυο. Η Τζέμα συνειδητοποιεί ότι το όλο εγχείρημα θα αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολο από ό,τι είχε φανταστεί.

Ο Λιούις καταφέρνει να κάνει την Τζέμα και την Άμπι να μιλήσουν μεταξύ τους. Η Τζέμα συνεχίζει να κρατά την Άμπι σε απόσταση και τελικά παραδέχεται ότι ζηλεύει την Άμπι και το γεγονός ότι εκείνη θα έχει κοντά της το μωρό της. Η Άμπι σκέπτεται κάτι που θα αποσπάσει την προσοχή της Τζέμα από το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να κρατήσει το μωρό της. Άραγε η Τζέμα θα συμφωνήσει;

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με την κηδεμονία της Άντζι. Όλοι οι φίλοι βρίσκονται στο πλευρό του Τζάστιν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αλλά και όταν ανακοινώνει την απόφασή της η δικαστής.

Ο γάμος του Κέιν με τον Άλεξ πλησιάζει και η παρέα των Μπαμπάδων ετοιμάζεται. Άραγε θα είναι όλοι χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι τη μεγάλη μέρα;

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 3 Μαΐου 2020, στις 18:30

Κοινωνική σειρά 60 επεισοδίων, παραγωγής Αυστραλίας 2012-2017.

Γενική υπόθεση Ε΄ Κύκλου: Ο Κέιν έχει φύγει, αλλά στην παρέα των Μπαμπάδων προστίθεται ένα νέο μέλος, ο Νικ (Χιου Σέρινταν), ο καινούργιος δάσκαλος Μουσικής του σχολείου. Ο αδελφός του Τζάστιν εμφανίζεται απροσδόκητα στην πόλη και η ανακάλυψη του Μαρκ για την αληθινή καταγωγή του θα αγγίξει όλους. Η Τζέμα θα πολεμήσει το σύστημα για να γίνει γιατρός, ενώ η Άμπι θα αγωνιστεί για να «τα έχει όλα». Οι αγαπημένοι μας μπαμπάδες θα συναγωνιστούν σε έναν σχολικό διαγωνισμό ορθογραφίας, θα δώσουν συμβουλές για γονείς στον Νικ, θα σχηματίσουν ένα συγκρότημα αποκαλύπτοντας ένα άτονο μουσικό ταλέντο, θα αναζητήσουν τον χαμένο πατέρα του Μαρκ, θα προσπαθήσουν να διορθώσουν το σύστημα εκ των έσω και θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν καλή σωματική κατάσταση. Τα παιδιά μπορεί να μεγαλώνουν γρήγορα, αλλά οι Μπαμπάδες έχουν ακόμα πολλά να μάθουν.

(Ε΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 49ο. Έναν χρόνο μετά, οι αλλαγές είναι αρκετές στην παρέα των Μπαμπάδων.

Ο Κέιν και η οικογένειά του έχουν φύγει, αλλά ένας απροσδόκητος φίλος εμφανίζεται ακριβώς πίσω από τον φράχτη του Λούις. Ο Λούις δεν ενθουσιάζεται με τον νεαρό φίλο της γειτόνισσάς του Ρέιτσελ, τον Νικ, και τις «υπαίθριες» ερωτικές τους συνήθειες. Πόσο μάλλον, όταν ανακαλύπτει ότι ο Νικ είναι ο καινούργιος δάσκαλος Μουσικής στο σχολείο, γοητευτικός, διασκεδαστικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές. Ωστόσο, ο Λούις είναι σίγουρος ότι ο Νικ κρύβει κάτι και είναι αποφασισμένος να το αποκαλύψει.

Η Τζέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία για να γίνει γιατρός. Με την υποστήριξη της Άμπι καταφέρνει να ξεπεράσει το άγχος της για τις τελικές εξετάσεις. Δυστυχώς, η συνομιλία τους γίνεται αντιληπτή και η Τζέμα κατηγορείται για εξαπάτηση. Η καριέρα της ως γιατρός κινδυνεύει να σταματήσει προτού ακόμα ξεκινήσει.

(Ε΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 50ό. Στην οικογένεια του Μαρκ και της Άμπι επικρατεί αναστάτωση όταν οι γονείς του Μαρκ έρχονται σπίτι τους για να γιορτάσουν μαζί τους τα γενέθλια του πατέρα του. Ο Μαρκ προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρύψει την πρόσφατη απόλυσή του από τη μητέρα του. Εκείνη όμως, πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνει ο γιος της μια νέα αρχή στην επαγγελματική του καριέρα αλλά και στο γάμο του. Μια αναπάντεχη τραγωδία ανατρέπει την εικόνα που είχε ο Μαρκ για τους γονείς του.

Ο Τζάστιν μετακομίζει με τα παιδιά του στο σπίτι του Λούις, επειδή το σπίτι του είναι υπο επισκευή. Η βοήθεια του φίλου του είναι σημαντική, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται και κάποια ανεξαρτησία. Η προσφορά του Νικ θα θέσει σε κίνδυνο τη φιλία του με τον Λούις. Η συνεργασία της Τζέμα ως ασκούμενη γιατρός με την Άμπι, την επόπτριά της, μπορεί να καταστρέψει τη φιλία τους. Κάποιος όμως μέσα στο νοσοκομείο πιστεύει ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται οι δύο γυναίκες.