ΕΡΤ2 – «Όψον και ψαλμός» 10-12.04.2017

ΕΡΤ2 – «Όψον και ψαλμός» 10-12.04.2017

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Όψον και ψαλμός»

Μαγειρέματα Αγίου Όρους με τον γέροντα Επιφάνιο

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, στις 11:00

DSCN0088

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ εύγευστων μαγειρικών συνταγών, με τη φροντίδα του γέροντα Επιφάνιου γυρισμένη αποκλειστικά στο Άγιον Όρος από τον κινηματογραφιστή Χρόνη Πεχλιβανίδη.

Το φιλόξενο κελί-κάθισμα του μάγειρα γέροντα Επιφάνιου στο Περιβόλι της Παναγιάς, θα μας  προσφέρει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες ανάτασης ψυχής και ταπεινής γαστριμαργικής απόλαυσης.

Δίπλα στον γέροντα, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε την καθημερινή μας ανάγκη για τροφή μ’ έναν νέο τρόπο αντίληψης.

Η ευλογία του Αγίου Όρους περνάει στο πιάτο μας και γεμίζει το ποτήρι μας με οίνο…

Είναι, η  κουζίνα του σύγχρονου μοναχού που γνωρίζει την κοσμική πραγματικότητα και μας τη σερβίρει μέσω των μαγειρικών συνταγών του.

Η σειρά αυτή απευθύνεται σε όλους εμάς που ψάχνουμε στοιχεία για να αλλάξουμε θετικά τη ζωή μας.

Το μαγείρεμα είναι μια διέξοδος στα καθημερινά μας προβλήματα και ο πατέρας Επιφάνιος γνωρίζει καλά την τέχνη της καθοδήγησης.

Μαγειρεύει απλά, νόστιμα, δημιουργικά και ευλογημένα.

DSCN0137

Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, στις 11:00

Τη Μεγάλη Δευτέρα, ο γέροντας Επιφάνιος μαγειρεύει ένα ολόφρεσκο χταπόδι με λαδερά φασολάκια και το μενού της ημέρας συμπληρώνεται με μια αχνιστή χταποδόσουπα Σαρακοστής.

Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017, στις 11:00

Τη Μεγάλη Τρίτη, ο γέροντας Επιφάνιος μαγειρεύει μια αχνιστή νηστίσιμη ταχινόσουπα και ένα ζουμερό χταπόδι λεμονάτο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017, στις 11:00

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο γέροντας Επιφάνιος μαγειρεύει ένα πολύ πλούσιο και χορταστικό μενού. Φασόλια γίγαντες με πατροπαράδοτη Αγιορίτικη συνταγή, γεμιστές πιπεριές λαδερές και μια πεντανόστιμη σούπα με πράσα.

Σκηνοθεσία: Χρόνης Πεχλιβανίδης.

Παραγωγή: Onos Productions.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.