ΕΡΤ2 – «ROOMS 2017» 25.03.2017

ΕΡΤ2 – «ROOMS 2017» 25.03.2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου

«ROOMS 2017»

 Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 16:30

 

????????????????????????????????????

Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», που μεταδίδεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 16:30 από την ΕΡΤ2, παρουσιάζει την έκθεση ROOMS 2017 που διοργανώνει επί 17 χρόνια η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον, αφού εκεί  πρωτοεμφανίζονται νέοι Έλληνες καλλιτέχνες με συχνά ανοδική πορεία στο μέλλον. Η έκθεση γίνεται  κατά κανόνα στα δωμάτια του ξενοδοχείου  St. George Lycabethus.

Η έκθεση ROOMS εκτείνεται σ’ έναν ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου, όπου κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα παρουσιάζεται σ’ ένα δωμάτιο και το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σ’ έναν προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη.

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τον Γεράσιμο Καππάτο και συνομιλούν για το νόημα της έκθεσης ως εικαστικό γεγονός με διάρκεια και σταθερούς επισκέπτες, νέους και παλαιότερους, το εικαστικό περιβάλλον σήμερα και το ρόλο των αιθουσών Τέχνης. Παράλληλα, στην εκπομπή μιλούν καλλιτέχνες και επιμελητές της έκθεσης, ο καθένας στο Δωμάτιο που βρίσκεται το έργο του, δίνοντας  μια ποιητική ερμηνεία για το χώρο, το έργο και τη σχέση ανάμεσα στα δύο. Ανάμεσά τους, οι επιμελήτριες Δηώ Καγγελάρη, Φαίη Τζανετουλάκου, Λίνα Τσίκουτα, καθώς και οι καλλιτέχνιδες Αμαλία Βεκρή, Ειρήνη Γεωργοπούλου, Θάλεια Γκατζούλη, Έρη Δημητριάδη και Ρενάτα Μεθενίτη.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ:  Νίκος Βαβούρης.

Οπερατέρ: Γιάννης Βικίας.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.