ΕΡΤ2 – ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Forget Me Not» 24.02.2019

ΕΡΤ2 – ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Forget Me Not» 24.02.2019

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Forget Me Not»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 23:00

Δραματική περιπέτεια, συμπαραγωγής Ελλάδας-ΗΠΑ 2014.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Γιάννης Φάγκρας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Σαλαπάτας.

Μοντάζ: Τσακ Φλάναγκαν.

Ήχος: Λέανδρος Ντούνης.

Μουσική: Άκης Καπράνος.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν, Ηλίας Μωραΐτης, Θορ Γκούκερ, Μάικλ Χίλερ, Ματ Τούνσεθ, Μπρία Χόμπγκουντ, Αλτινάι Μπουρίνα.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ο Άλεξ, ένας δύτης, βρίσκεται πολύ καιρό στη Νέα Ορλεάνη, όπου δουλεύει τα βράδια σ’ ένα μπαρ και ζει μια ζωή χωρίς σκοπό, αλλά και χωρίς να κάνει κάτι να ξεφύγει απ’ αυτήν. Στην Ελλάδα τον περιμένει η Δάφνη, η αγαπημένη του, που του είναι μεν αφοσιωμένη, αλλά συγχρόνως τον προειδοποιεί ότι «δεν υπάρχουν Πηνελόπες πια» και κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει να επιστρέψει.

Μια μέρα ο Άλεξ δέχεται μια κλήση για δουλειά και αποφασίζει να τη δεχτεί. Από εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι, με αρχικό προορισμό την Αλάσκα και μετά τον Βερίγγειο Πορθμό, στον Β. Ειρηνικό, που δίνει αφορμή για προβληματισμό και συζητήσεις. Η μοναξιά είναι το κυρίαρχο στοιχείο -η μοναξιά του ήρωα αλλά και των τοπίων- μαζί με το χρόνο, που στο Βορρά αλλάζει η αίσθησή του, καθώς οι ρυθμοί γίνονται πιο νωχελικοί.

Από την άλλη πλευρά, η Δάφνη, η γυναίκα που ο Άλεξ αγαπά αλλά φαίνεται να μην μπορεί να προσεγγίσει, ξεκινά το δικό της μακρινό ταξίδι, καθώς αποφασίζει να πάει να τον βρει. Το πού θα καταλήξουν τα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- ταξίδια τους, καθώς και η συνάντησή τους, μένει ανοιχτό στο τέλος.

Ένα θαλασσινό road movie και μια ιστορία αγάπης, από το σκηνοθέτη του «Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω».

Η ταινία πήρε τον τίτλο της από το λουλούδι-σύμβολο της Αλάσκας, το forget me not (μη με λησμόνει). Είναι μια μορφή Οδύσσειας, αντίστροφη κατά κάποιο τρόπο, καθώς ο ήρωας ξεκινά από ένα πολύβουο λιμάνι, όπου ζει μια χαλαρή ζωή, για να καταλήξει στην άγρια και παγωμένη θάλασσα του αμερικανικού Βορρά.

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2014.