ΕΡΤ2 – «Το παιδί και η αλεπού» 26.02.2017

ΕΡΤ2 – «Το παιδί και η αλεπού» 26.02.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Το παιδί και η αλεπού»

(Le renard et lenfant / The fox and the child)

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, στις 20:00 

Le renard et l'enfant (1)

 

Υπόθεση: Φανταστήκατε ποτέ πώς θα ήταν να κάνατε μια αλεπού την καλύτερή σας φίλη;
Κάποιο φθινοπωρινό πρωινό, στη στροφή ενός δρόμου, ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που μένει σ’ ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος, βλέπει μια αλεπού. Το παιδί γοητεύεται τόσο πολύ, που φτάνει στο σημείο να ξεχάσει κάθε φόβο και τολμάει να την πλησιάσει. Για μια στιγμή, τα εμπόδια που χωρίζουν το παιδί από το ζώο σβήνονται. Κι έτσι γίνεται η αρχή της πιο εκπληκτικής και της πιο φανταστικής φιλίας. Χάρη στην αλεπού, το μικρό κορίτσι πρόκειται να ανακαλύψει μια μυστική και άγρια φύση. Και ξεκινάει τότε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή του, τη ματιά που έχει απέναντι στον κόσμο, αλλά και τη δική μας…

Ο δημιουργός της ταινίας «Το ταξίδι του αυτοκράτορα», μας προσκαλεί σ’ ένα νέο ταξίδι, που ανοίγει την κρυφή πόρτα της άγριας φύσης, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τους χαμένους δεσμούς ανάμεσα στον άνθρωπο και στα ζώα. Ύστερα από χίλιους φόβους και δισταγμούς, έρχεται μια στιγμή που μπορούμε να δούμε, ως διά μαγείας, ένα μικρό κορίτσι μέσα από τα μάτια μιας αλεπούς και τον κόσμο της αλεπούς μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού. Ένα βλέμμα αμοιβαίας αγάπης που γίνεται αφορμή για μια ουτοπική φιλία, σε μια ονειρική παραβολή, καθρέφτη της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση και τα ζώα.

Παιδική περιπέτεια, παραγωγής Γαλλίας 2007.

Σκηνοθεσία: Λικ Ζακέ.

Παίζουν: Μπερτίλ Νοέλ Μπρουνό, Τομάς Λαλιμπερτέ, Ιζαμπέλ Καρέ.

Διάρκεια: 92΄

«Το παιδί και η αλεπού» γυριζόταν για δύο χρόνια από τον Λικ Ζακέ, όμως το εικαστικό (και όχι μόνο) αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο.

Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.