ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 17-23.02.2017

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 17-23.02.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17/2/2017

——————————

19:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ: «ΟΙ ΕΞΙ ΑΔΕΛΦΕΣ»

21:00 ΔΡΟΜΟΙ (2008) (Ε)    W

«Γιάννης Κουνέλλης»

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη.

Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης μιλάει για τη ζωή και την Τέχνη, στην εκπομπή «Δρόμοι» με τον Άρη Σκιαδόπουλο. Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στο λιτό και αυστηρό τοπίο της Μάνης κατ’ επιλογήν του. Έναν τόπο που για πρώτη φορά επισκέφθηκε.

Πρωτοπόρος της «Arte Povera», ο Γιάννης Κουνέλλης έχει πολιτογραφηθεί Ιταλός υπήκοος. Με αφετηρία τη Ρώμη γυρίζει τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να στήσει τις εκθέσεις του. Έργα του βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Όπως υπογραμμίζει ο κριτικός Ρενό Καμί: «Ο Κουνέλλης είναι τόσο μπολιασμένος από την ιδέα της Ελλάδας που αρνείται να την υποβιβάσει στο επίπεδο της εθνικότητας. Είναι Έλληνας, όπως ο Ρακίνας, ο Χαρντελιν, ο Νίτσε και ο Κάφκα».

Παρουσίαση: Άρης Σκιαδόπουλος.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μισουρίδης.

Αρχισυνταξία: Ηρώ Τριγώνη.

Δ/νση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Μπεληγιάννη- KaBel.

22:00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

——————————-

ΣΗΜ: Η ζώνη «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» (21:00) δεν θα μεταδοθεί.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 18/2/2017

——————————

11:30 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

12:30 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (2013) (Ε)   W

«Δημήτρης Μυταράς» 

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του Δημήτρη Μυταρά 

Έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, τον Δημήτρη Μυταρά, παρουσιάζει η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση.

Δημιουργικός και ακούραστος καλλιτέχνης επί πενήντα χρόνια, µε πληθωρική παρουσία και διεθνή καταξίωση, ο Δημήτρης Μυταράς ασχολήθηκε κυρίως με τη ζωγραφική, αλλά εξερεύνησε και άλλους εικαστικούς τομείς, όπως τη σκηνογραφία και τη διακόσμηση, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί κι ασχολείται και με την ιδιαίτερη του αγάπη, την ποίηση.

Με τα έργα του έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις σημαντικότερες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ ως καθηγητής και μετέπειτα πρύτανης στη Σχολή Καλών Τεχνών, εκεί όπου και ο ίδιος σπούδασε κοντά στον Γιάννη Μόραλη και τον Σπύρο Παπαλουκά, έχει επηρεάσει γενιές νέων και ελπιδοφόρων καλλιτεχνών.

Μιλάει για τα σημαντικά προβλήματα της εποχής μας, για την «κόλαση και τον παράδεισο», την Τέχνη, τα χρήματα, τα «πορτρέτα επί παραγγελία», για τη μητέρα του που δεν γνώρισε ποτέ, για την παρουσία της γυναίκας του περισσότερο από πενήντα χρόνια δίπλα του, το ρόλο που έχει παίξει στη ζωή του, καθώς και για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την όρασή του.

Για τη μεγάλη περιπέτεια που περνούν τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τη ζωή της δίπλα του, μιλάει η σύζυγός του. Εξερευνώντας μαζί της τους χώρους όπου βρίσκονται εκατοντάδες κοχύλια και όστρακα που έχει συλλέξει ο Δημήτρης Μυταράς από όλο τον κόσμο, αλλά και το εργαστήρι όπου βρίσκονται παρατημένα πια τα πινέλα και οι καμβάδες, η Χαρίκλεια Μυταρά ανοίγει την καρδιά της και περιγράφει όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές της κοινής τους πορείας.

Επίσης, ο Δημήτρης Μυταράς μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, για τη σχέση του με τη ζωγραφική, αναφέρεται στα νεανικά του όνειρα, καθώς και στο μετέπειτα έργο του.

Τέλος, μιλάει για τους μετανάστες και το ρατσισμό στην Ελλάδα σήμερα.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση.

Σκηνοθεσία: Πιέρρος  Ανδρακάκος.

Επιμέλεια εκπομπής: Ιωάννα  Λουλούδη.

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος  Γκεζερλής.

13:30 ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

——————————-

16:30 Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ (Ε) (2012) (Αλλαγή θέματος)  – W

«Γιάννης Κουνέλλης» 

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη.

Η Κατερίνα Ζαχαρόπουλου συναντάει τον Γιάννη Κουνέλλη, με αφορμή την έκθεσή του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ο Γιάννης Κουνέλλης μιλάει για τους τρόπους μέσα από τους οποίους αφηγείται στα έργα του, ειδικά φτιαγμένα για την έκθεση στην Αθήνα στην παρούσα συγκυρία, τη χειραφέτηση της καλλιτεχνικής χειρονομίας.

Επίσης, αναφέρεται στα υλικά που χρησιμοποιεί, κάρβουνο, σακιά, παλτά, παπούτσια, λιγνίτη και για κάθε ένα από αυτά εξιστορεί τη σημασία τους. Η έκθεση στο Μέγαρο Σταθάτου, του δίνει τη βάση για διαλεκτικές αναφορές ανάμεσα στο αστικό περιβάλλον των αρχών του 20ού αιώνα και τη σημερινή αγωνία του σύγχρονου κόσμου. Ο λόγος του συγκινητικός και βαθιά ανθρώπινος, τονίζει την επιμονή του καλλιτέχνη να σταθεί όρθιος ανάμεσα στα σπαράγματα της Ιστορίας και την ανάγκη να «αγαπάς τον άλλον».

———————————-

ΣΗΜ: Το ξένο ντοκιμαντέρ (12:30) δεν θα μεταδοθεί. Στη θέση του στις νυχτερινές επαναλήψεις (03:00), θα μεταδοθεί η εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ». 

ΠΕΜΠΤΗ, 23/2/2017

—————————

17:15 ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (Επ. 65+66) (Δύο μόνο επεισόδια) –  – GR

18:00 ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ζ) – W

19:45 EUROLEAGUE BASKET

—————————–

ΣΗΜ: Η ξένη σειρά «ΟΙ ΕΞΙ ΑΔΕΛΦΕΣ» δεν θα μεταδοθεί. Παρακαλώ να μεταφερθούν τα επεισόδια τόσο στα «ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ», όσο και στις «ΕΞΙ ΑΔΕΛΦΕΣ», τις επόμενες μέρες.