ΕΡΤ2: «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» – Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Ρωσία με τρένο...

ΕΡΤ2: «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» – Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Ρωσία με τρένο 10-14.02.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου»

(Transsiberian, my love)

Τα επόμενα πέντε επεισόδια της συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» (Transsiberian, my love), παραγωγής Γαλλίας 2011, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:00.

Ιδέα: Μαντλέν Αρκάντ και Ολιβιέ Πικάρ.

Έρευνα-σενάριο: Μαντλέν Αρκάντ.

Σκηνοθεσία-εικόνα-ήχος: Ολιβιέ Πικάρ.

Ένα ταξίδι στη Ρωσία, με τρένο

Λατρεύουν τα ταξίδια και τους αρέσει πολύ να ανακαλύπτουν νέους πολιτισμούς. Η Μαντλέν Αρκάντ με τον σύντροφό της  και σκηνοθέτη Ολιβιέ Πικάρ, θα μας πάρουν μαζί τους σ’ ένα ταξίδι ζωής.

Με ένα σακίδιο στην πλάτη και μοναδικό μάρτυρα τον φακό της κάμερας, θα διανύσουν στις ράγες του Υπερσιβηρικού τα 10.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αγία Πετρούπολη από το Βλαδιβοστόκ. Κατά τη διάρκεια αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού, που καλύπτει το  ένα τέταρτο της επιφάνειας της Γης, οι εξερευνητές μας θα αντιμετωπίσουν πλήθος δυσκολιών, που θα αντισταθμιστούν από τις υπέροχες στιγμές που θα ζήσουν, καθώς και από τους νέους φίλους που θα κάνουν σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Θα ακολουθήσουμε τη Μαντλέν και τον Ολιβιέ σε διάφορες γνωστές πόλεις, όπως τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα δούμε τη λίμνη Βαϊκάλη και τα βουνά του εθνικού δρυμού Στόλμπι, αλλά κυρίως θα συναντήσουμε τον Βλαντιμίρ και τις μαριονέτες του, την Ελένα τη βασίλισα του καραόκε και τον Πάσα, τον εκκεντρικό γλύπτη. Μαζί τους θα ανακαλύψουμε την καρδιά και την ψυχή της σύγχρονης Ρωσίας.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τη χώρα που άνοιξε τα σύνορά της στον τουρισμό τα τελευταία 20 χρόνια, να ανακαλύψουμε έναν γενναιόδωρο λαό, εντυπωσιακά τοπία και φανταστικές δραστηριότητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 5ο: «Από την Ευρώπη στην Ασία»

Η Αικατερινούπολη είναι μια πόλη στα σύνορα της Ευρώπης με την Ασία. Φυσικά, η Μαντλέν και ο Ολιβιέ διέσχισαν αυτήν τη γραμμή πριν φτάσουν στο Ντέβιλς Τάουν, έναν τεράστιο βράχο μέσα στο δάσος.

Η επίσκεψη στο μικρό τυπικό ρώσικο χωριό Σεβέρκα τους επέτρεψε να συναντήσουν τον Βιτάλι, έναν ενδιαφέροντα γέρο της περιοχής.

Αλλά την παράσταση έκλεψε η επίσκεψη στην Αμμώδη Λίμνη, που προσέφερε μια πανέμορφη θέα στους ταξιδιώτες μας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 6ο: «5.000 χιλιόμετρα»

Στο Νοβοσιμπίρσκ, η Μαντλέν βιώνει την πρώτη εμπειρία της ζωής της στο καραόκε. Και όχι με όποιον κι όποιον, αλλά με την Έλενα, μια Ρωσίδα κοκέτα που ήταν η σταρ του μαγαζιού.

Αφού επισκέφθηκαν την Ακαδημία Γκαραντόκ, ένα χωριό κρυμμένο από τον υπόλοιπο κόσμο τη σοβιετική εποχή, το δίδυμό μας αναχωρεί για το Τομσκ, ώστε να γνωρίσει έναν μαριονετίστα διαφορετικό από τους άλλους, τον Βλάντιμιρ.

Επίσης, καθώς το Νοβοσιμπίρσκ αποτελεί το μισό της διαδρομής, είναι μια ευκαιρία για να θυμηθούμε τις πιο όμορφες στιγμές έως τώρα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 7ο: «Στολμπισμός, ένα εξτρίμ σπορ»

Οι εξερευνητές μας, Μαντλέν και Ολιβιέ, βρίσκονται στη Σιβηρία και πιο συγκεκριμένα, στο Κρασνογιάρσκ, όπου θα ζήσουν μία τρελή περιπέτεια.

Την αναρρίχηση με τον τρόπο του Στόλμπι, δηλαδή χωρίς σχοινί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 8ο: «Βαϊκάλη, αγάπη μου»

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του ταξιδιού με τον Υπερσιβηρικό είναι η στάση στο νησί Ολκχόν και η επίσκεψη στη λίμνη Βαϊκάλη, που περιέχει το ένα πέμπτο του γλυκού νερού του πλανήτη.

Η Μαντλέν και ο Ολιβιέ έχουν την ευκαιρία να σταματήσουν στο νησί για τρεις ημέρες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 9ο: «Το Ολκχόν και οι κάτοικοί του»

Η επίσκεψη στο νησί Ολκχόν συνεχίζεται! Οι εξερευνητές μας, Μαντλέν και Ολιβιέ, έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί με Μπουριάτες (τους αυτόχθονες κατοίκους του νησιού), να κοιμηθούν σ’ ένα γιορτ, να συζητήσουν με μια αυθεντική μπάμπουσκα, να συναντήσουν ένα τηλεοπτικό συνεργείο από τη Μόσχα και να κάνουν μπάνιο στη φημισμένη λίμνη Βαϊκάλη.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.