«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – Ο δεύτερος και τρίτος κύκλος στην...

«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – Ο δεύτερος και τρίτος κύκλος στην ΕΡΤ2 13-16.07.2020

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Β΄ & Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός»

Το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου και τα τρία πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου της εξαιρετικής δραματικής σειράς «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός», παραγωγής ΗΠΑ 2014-2019, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 13 έως και την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 21:00.

Πρωταγωνιστούν: Τία Λεόνι, Tιμ Ντάλι, Μπέμπε Νιούγουιρθ, Πατίνα Μίλερ, Τζέφρι Άρεντ, Έρικ Μπέργκεν.

Δημιουργός: Μπάρμπαρα Χολ.

Παραγωγή: Μόργκαν Φρίμαν, Λόρι ΜακΚρίαρι.

Γενική υπόθεση: Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ (Τία Λεόνι) είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οξυδερκής και αποφασιστική, ασκεί τη διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα μάς βάζει στα άδυτα του Λευκού Οίκου.

Κάποιες φορές φτάνει μέχρι του σημείου να καταστρατηγήσει  το πρωτόκολλο, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Παλεύει -όπως κάθε γυναίκα- να διαχειριστεί κρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της οικογενειακής της ζωής.

Μία σειρά για τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, στις 21:00
Eπεισόδιο 23ο (τελευταίο Β΄ Κύκλου): «Η συνάντηση»
(Vartius)

Η Ελίζαμπεθ είναι έτοιμη να αναλάβει μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία, όμως τα νέα που μαθαίνει δεν είναι ενθαρρυντικά. Η σχέση της με τον Πρόεδρο Ντάλτον περνάει μια δύσκολη φάση, όταν μαθαίνει ότι εξετάζει την πιθανότητα αντικατάστασής της.

Παράλληλα στο σπίτι, σε συνεργασία με τον Χένρι προσπαθούν να διαχειριστούν την απόφαση της κόρης τους Στίβι να αρραβωνιαστεί και να παντρευτεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τον Τζάρεθ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Γ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο: «Κλιματική αλλαγή»
(Sea Change)

Με αφορμή τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την αμερικανική ναυτική βάση στο Μπαχρέιν, η Ελίζαμπεθ προσπαθεί να πείσει τον Πρόεδρο Ντάλτον να επανεξετάσει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την εξωτερική πολιτική της χώρας στο σύνολό της. Πρόκειται για μια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την εκστρατεία της επανεκλογής του.

Ο Χένρι δέχεται πρόταση από τον Χοσέ Κάμπος να ενταχθεί και πάλι στη μυστική ομάδα, ενώ προβληματίζεται σοβαρά για την ασφάλεια της οικογένειάς του, όταν ανακαλύπτουν ότι ο φορητός υπολογιστής του Τζέισον έχει παγιδευτεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Γ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 2ο: «Ο Στυλοβάτης»
(The Linchpin)

Η Αλγερία βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και η Ελίζαμπεθ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αλλαγή του καθεστώτος.

Τα σχέδιά της φαίνονται να ναυαγούν με τον απροσδόκητο θάνατο του Ρόι Κέρτις, του έμπιστου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αλγερία.

Παράλληλα, ο Χένρι δίνει τον δικό του αγώνα για τη διάσωση θρησκευτικών θησαυρών τεράστιας αρχαιολογικής αξίας που βρίσκονται στην Αλγερία, όταν ανακαλύπτει ότι καταστράφηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χιτζμπ Αλ Σαχίντ.

Τα παιδιά των Μακ Κορντ βιώνουν μια νέα πραγματικότητα μετά το χακάρισμα του υπολογιστή του Τζέισον.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Γ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 3ο: «Θάλασσα της Νότιας Κίνας»
(South China Sea)

Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι διαδηλώνουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ενάντια στην οικολογική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή, συλλαμβάνονται από την κινεζική κυβέρνηση με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Όταν η Ελίζαμπεθ προσπαθεί να διαπραγματευθεί την απελευθέρωσή τους με τον Κινέζο ομόλογό της, η συζήτηση καταλήγει σε αδιέξοδο.

Ο Χένρι ασκεί πιέσεις σε ανθρώπους του FBI για να ερευνήσουν την περίπτωση ενός πρώην σπουδαστή της Ελίζαμπεθ που θεωρεί ότι είναι ύποπτος για τη διαδικτυακή παρακολούθηση της οικογένειάς του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Ντάλτον στο Βιετνάμ, έρχονται στο νου του μνήμες από τη θητεία του εκεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.