«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – O δεύτερος κύκλος της σειράς στην...

«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – O δεύτερος κύκλος της σειράς στην ΕΡΤ2 06-09.07.2020

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός»

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου της εξαιρετικής δραματικής σειράς «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός», παραγωγής ΗΠΑ 2014-2019, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 6 έως και την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 21:00.

Πρωταγωνιστούν: Τία Λεόνι, Tιμ Ντάλι, Μπέμπε Νιούγουιρθ, Πατίνα Μίλερ, Τζέφρι Άρεντ, Έρικ Μπέργκεν.

Δημιουργός: Μπάρμπαρα Χολ.

Παραγωγή: Μόργκαν Φρίμαν, Λόρι ΜακΚρίαρι.

Γενική υπόθεση: Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ (Τία Λεόνι) είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οξυδερκής και αποφασιστική, ασκεί τη διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα μάς βάζει στα άδυτα του Λευκού Οίκου.

Κάποιες φορές φτάνει μέχρι του σημείου να καταστρατηγήσει  το πρωτόκολλο, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Παλεύει -όπως κάθε γυναίκα- να διαχειριστεί κρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της οικογενειακής της ζωής.

Μία σειρά για τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 19ο: «Φάρμακο απελπισίας»
(Desperates Remedies)

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που γίνονται για την απελευθέρωση μαθητριών που κρατούνται όμηροι στη Νιγηρία, ένας επικίνδυνος ιός προσβάλλει τον απεσταλμένο που βρίσκεται εκεί για την ασφαλή επιστροφή τους.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν την εξάπλωσή του ιού στο Καμερούν, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική και ελλοχεύει η απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η Ελίζαμπεθ δίνει αγώνα για να προσφέρει στον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει προσβληθεί από τον ιό, ένα φάρμακο που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο αλλά έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των κοριτσιών και την ασφάλεια των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 20ό: «Το φάντασμα»
(Ghost Detainee)

Η Ελίζαμπεθ, στο περιθώριο της ομιλίας της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου κατηγόρησε ανοιχτά την τρομοκρατική οργάνωση Χιζμπ Αλ Σαχίντ, ξεκίνησε συνομιλίες για τη δημιουργία συμμαχίας εναντίον της, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Όμως, οι συνομιλίες δημιουργούν σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της Ελίζαμπεθ και του Χένρι, ο οποίος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να σώσει την Τάλια Πετρόβ, την άρρωστη αδελφή του Ντιμίτρι, από τη ρωσική κυβέρνηση.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 21ο: «Η σύνδεση χάθηκε»
(Connection Lost)

Οι ΗΠΑ οργανώνουν εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας και των εξτρεμιστικών ενεργειών με τη συμμετοχή έξι χωρών, συμπεριλαμβανομένου και του Πακιστάν, παρόλο που υπάρχουν υποψίες ότι υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση Χιζμπ Αλ Σαχίντ.

Η Ελίζαμπεθ ζητεί τη βοήθεια του Πακιστανού ομολόγου της για την επίλυση του ζητήματος και καταφέρνει να αποσπάσει τη δέσμευσή του ότι αυτός και η κυβέρνησή του Πακιστάν θα κάνουν ό,τι μπορούν για την εξάλειψη της τρομοκρατίας.

Όταν ο πρόεδρος Ντάλτον ενημερώνεται ότι ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης, ο Τζιμπράλ Ντισάχ κρύβεται στην πόλη Ισλαμαμπάντ, στέλνει τον Χένρι, τον Χοσέ και την Τζέιν να τον εξολοθρεύσουν.

Στη συνέχεια, ενημερώνει τον πρωθυπουργό του Πακιστάν ότι η τρομοκρατική οργάνωση σχεδιάζει τη δολοφονία του, γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 22ο: «Αποστολή Ασφαλείας»
(Render Safe)

Η κατάσταση στο Πακιστάν είναι έκρυθμη. Ο Χένρι μαζί με άλλους δύο πράκτορες οργανώνουν επιχείρηση μέσα από την αμερικανική πρεσβεία για τον εντοπισμό του τρομοκράτη Τζιμπράλ Ντισάχ.

Όταν γίνεται πραξικόπημα, οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το σχέδιο με τίτλο «Αποστολή Ασφαλείας» με στόχο να εξασφαλιστούν τα πυρηνικά όπλα που ανήκουν στο Πακιστάν πριν από την κατάρρευση της κυβέρνησης.

Εντοπίζεται το κρησφύγετο του Τζιμπράλ Ντισάχ και με συντονισμένες ενέργειες καταφέρνουν να τον εξουδετερώσουν, αλλά ο ένας από τους πράκτορες τραυματίζεται.