«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – O δεύτερος κύκλος της σειράς στην...

«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – O δεύτερος κύκλος της σειράς στην ΕΡΤ2 15-18.06.2020

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός»

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου της εξαιρετικής δραματικής σειράς «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός», παραγωγής ΗΠΑ 2014-2019, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 15 έως και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, στις 21:00. 

Πρωταγωνιστούν: Τία Λεόνι, Tιμ Ντάλι, Μπέμπε Νιούγουιρθ, Πατίνα Μίλερ, Τζέφρι Άρεντ, Έρικ Μπέργκεν.

Δημιουργός: Μπάρμπαρα Χολ.

Παραγωγή: Μόργκαν Φρίμαν, Λόρι ΜακΚρίαρι.

Γενική υπόθεση: Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ (Τία Λεόνι) είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οξυδερκής και αποφασιστική, ασκεί τη διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα μάς βάζει στα άδυτα του Λευκού Οίκου.

Κάποιες φορές φτάνει μέχρι του σημείου να καταστρατηγήσει  το πρωτόκολλο, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Παλεύει -όπως κάθε γυναίκα- να διαχειριστεί κρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της οικογενειακής της ζωής.

Μία σειρά για τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 7ο: «Η επανάσταση»
(You Say You Want a Revolution)

Με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου, η Ελίζαμπεθ προσπαθεί να επιτύχει άρση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα. Προκειμένου να έχει τη στήριξη της Γερουσίας, η υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί να κάμψει τις αντιρρήσεις κάποιων γερουσιαστών.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης της υπουργού στην Κούβα, στο περιθώριο των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο σύζυγός της Χένρι έρχεται πιο κοντά με την κόρη τους Άλισον, κάνοντας βόλτες στην Αβάνα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 8ο: «Όταν σβήνουν τα φώτα»
(Lights Out)

Όταν αποκαλύπτεται ο ρόλος που έπαιξε ο Στέρλινγκ πριν από τη συμφωνία με την Κούβα, η Ελίζαμπεθ και ο Ράσελ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να απομακρύνουν τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας χωρίς να προκληθεί κάποιο σκάνδαλο που θα έπληττε τον Πρόεδρο Ντάλτον, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για το άτομο που παγίδευσε το προεδρικό αεροσκάφος.

Στη Ρωσία, η συμβολή του Ντιμίτρι αποδεικνύεται καθοριστική, όταν ανακαλύπτει μυστικά έγγραφα που αποκαλύπτουν τα σχέδια της Προέδρου της χώρας για εισβολή στη γειτονική Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Ντάλτον ενημερώνεται και αποφασίζει να στείλει το δικό του μήνυμα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 9ο: «Ρώσικη ρουλέτα»
(Russian Roulette)

Η Ελίζαμπεθ ετοιμάζεται για τον λόγο που πρόκειται να εκφωνήσει στα Ηνωμένα Έθνη σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους συμμάχους για την κλιμάκωση των επιθέσεων εκ μέρους της Ρωσίας και να ζητήσει τη στήριξή τους.

Ο Χένρι, ο σύζυγός της μοιράζεται μια απόρρητη πληροφορία μαζί της, η οποία ανατρέπει όλα τα δεδομένα και οδηγεί σε αναθεώρηση της τακτικής που πρόκειται να ακολουθήσουν. Τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο, οι έρευνες στρέφονται αλλού και αποκαλύπτεται αυτός που έχει ενορχηστρώσει την κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 10ο: «Το μη χείρον βέλτιστον»
(The Greater Good)

Η Ελίζαμπεθ και ο Πρόεδρος Ντάλτον ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να αποκλιμακωθεί η κρίση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία για να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Λίγο πριν από τη Σύνοδο Ειρήνης στη Γενεύη, αποκαλύπτουν ένα μυστικό που θα μπορούσε να πλήξει ανεπανόρθωτα τη φήμη της Μαρίας Οστρόφ. Ενώ ο Ντιμίτρι, ο σπουδαστής που έχει στρατολογήσει ο Χένρι, θέλει να σταματήσει να είναι κατάσκοπος.

Όταν οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο μετά την εμμονή της Μαρίας Οστρόφ να προχωρήσει σε χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις, ο Πρόεδρος Ντάλτον αποκαλύπτει τις πληροφορίες που έχουν και προσπαθούν να τη μεταπείσουν.

Εκείνη θέτει όρο να αποκαλυφθεί το όνομα του κατασκόπου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Πρόεδρος και η Ελίζαμπεθ αντιμετωπίζουν σοβαρό ηθικό δίλημμα.