«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – O δεύτερος κύκλος της σειράς στην...

«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – O δεύτερος κύκλος της σειράς στην ΕΡΤ2 22-25.06.2020

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός»

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου της εξαιρετικής δραματικής σειράς «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός», παραγωγής ΗΠΑ 2014-2019, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 22 έως και την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στις 21:00. 

Πρωταγωνιστούν: Τία Λεόνι, Tιμ Ντάλι, Μπέμπε Νιούγουιρθ, Πατίνα Μίλερ, Τζέφρι Άρεντ, Έρικ Μπέργκεν.

Δημιουργός: Μπάρμπαρα Χολ.

Παραγωγή: Μόργκαν Φρίμαν, Λόρι ΜακΚρίαρι.

Γενική υπόθεση: Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ (Τία Λεόνι) είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οξυδερκής και αποφασιστική, ασκεί τη διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα μάς βάζει στα άδυτα του Λευκού Οίκου.

Κάποιες φορές φτάνει μέχρι του σημείου να καταστρατηγήσει  το πρωτόκολλο, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Παλεύει -όπως κάθε γυναίκα- να διαχειριστεί κρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της οικογενειακής της ζωής.

Μία σειρά για τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 11ο: «Νεύμα ενότητας»
(Unity Nood)

Μετά το πέρας της Συνόδου Ειρήνης στη Γενεύη, μια δολοφονική επίθεση εναντίον της Μαρίας Οστρόφ αλλάζει όλη τη δυναμική. Και ενώ η Ελίζαμπεθ μένει στη Γενεύη αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο για να μην ανατραπεί η ειρηνευτική διαδικασία, ο Χένρι βρίσκεται στη Στοκχόλμη και προσπαθεί να εντοπίσει την Τάνια, την αδελφή του Ντιμίτρι πριν από τους Ρώσους.

Επιστρέφοντας στη βάση της, η Ελίζαμπεθ καλείται να δώσει λύση σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που προκύπτει έπειτα από βλάβη στο Διαστημικό Σταθμό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 12ο: «Η αρχή της μέσης οδού»
(The Middle Way)

H Eλίζαμπεθ είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Μιανμάρ για την υπογραφή μιας ιδιαίτερα συμφέρουσας εμπορικής συμφωνίας.

Ενώ στο σπίτι της καλείται να αντιμετωπίσει την εχθρικότητα των γειτόνων εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μετά την εγκατάστασή τους.

Φτάνοντας στον προορισμό της, καλείται να αντιμετωπίσει τη διαδήλωση που οργανώνει ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Μιανμάρ ενάντια στα συμφέροντα της χώρας του με στόχο να αποτρέψει την υπογραφή της σύμβασης.

Όταν δεν καταφέρνει να πείσει τον πρόεδρο της χώρας να μην την υπογράψει, τον απάγει. Η Ελίζαμπεθ καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 13ο: «Κατακτητικά είδη»
(Invasive species)

Μετά το θάνατο του πατέρα του, η οικογένεια του Χένρι αποκαλύπτει κάποια μυστικά που είχαν αφήσει ανοιχτές πληγές.

Ειδικά η αδελφή του Μορίν κατηγορεί τον Χένρι ότι ακολούθησε τον δικό του δρόμο, κάνοντας τις δικές του επιλογές, καθώς και ότι αγνόησε τις ανάγκες της πατρικής του οικογένειας.

Όσο η Ελίζαμπεθ βρίσκεται μακριά από το γραφείο, λόγω της κηδείας, ο Ράσελ αποκρύπτει σημαντικές πληροφορίες από την ομάδα των συμβούλων της στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στις 21:00
(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 14ο: «Ό,τι απέμεινε από την επίθεση»
(Left of the boom)

Μια βομβιστική επίθεση, μία κλοπή ενός φορτίου ουρανίου και άλλες παράνομες δραστηριότητες σε χώρα της ανατολικής Ευρώπης καλείται να διερευνήσει η Ελίζαμπεθ, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνει το παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης με κεντρική ομιλήτρια τη Νούρα Αλ Κιτάμπι, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μετά την επίθεση που δέχθηκε με οξύ επειδή αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός. Ενόσω αναζητούν λύση κοινά αποδεκτή, η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο όταν δύο έφηβες από την Αμερική πέφτουν θύματα απαγωγής και διαμορφώνεται μια κατάσταση που μπορεί να τινάξει στον αέρα σημαντική συμφωνία που αφορά σε εμπόριο όπλων.