«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – Ο τρίτος κύκλος στην ΕΡΤ2 ...

«Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός» – Ο τρίτος κύκλος στην ΕΡΤ2 20-23.07.2020

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός»

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια του τρίτου κύκλου της εξαιρετικής δραματικής σειράς «Madam Secretary – Η κυρία Υπουργός», παραγωγής ΗΠΑ 2014-2019, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 21:00.

Πρωταγωνιστούν: Τία Λεόνι, Tιμ Ντάλι, Μπέμπε Νιούγουιρθ, Πατίνα Μίλερ, Τζέφρι Άρεντ, Έρικ Μπέργκεν.

Δημιουργός: Μπάρμπαρα Χολ.

Παραγωγή: Μόργκαν Φρίμαν, Λόρι ΜακΚρίαρι.

Γενική υπόθεση: Η Ελίζαμπεθ ΜακΚόρντ (Τία Λεόνι) είναι η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οξυδερκής και αποφασιστική, ασκεί τη διπλωματία σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα μάς βάζει στα άδυτα του Λευκού Οίκου.

Κάποιες φορές φτάνει μέχρι του σημείου να καταστρατηγήσει  το πρωτόκολλο, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Παλεύει -όπως κάθε γυναίκα- να διαχειριστεί κρίσεις τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού παράλληλα διαχειρίζεται και τις δυσκολίες της οικογενειακής της ζωής.

Μία σειρά για τη σύγχρονη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να αναλάβει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Γ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 4ο: «Υπόμνημα διαμαρτυρίας»
(The Dissent Memo)

Mετά την έκρηξη βόμβας σε πολιτική συγκέντρωση στην Αγκόλα, η Ελίζαμπεθ πρέπει να βρει τον τρόπο για να απαντήσει σ’ ένα υπόμνημα διαμαρτυρίας από το Γραφείο Αφρικανικών Υποθέσεων, όπου κατηγορούν τον Πρόεδρο Ντάλτον ότι δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή στην υπόθεση των επικείμενων εκλογών στην Αγκόλα.

Ο Ράσελ ζητεί από την Ελίζαμπεθ να βοηθήσει στην υπόθεση των εκλογών στο Οχάιο, ενώ ο Χένρι και ο Χοσέ καταφέρνουν να εντοπίσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που έκλεψαν οι τρομοκράτες της Χιτζμπ Αλ Σαχίμπ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Γ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 5ο: «Η Γαλλική Επανάσταση»
(The French Revolution)

Το επικείμενο επίσημο δείπνο Γαλλίας – ΗΠΑ κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, όταν μια επιχείρηση της CIA για τον εντοπισμό αρχαιολογικών θησαυρών που βρίσκονται στην κατοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χιτζμπ Αλ Σαχίμπ, προκαλεί τις αντιδράσεις της αντίστοιχης γαλλικής υπηρεσίας και κατ’ επέκταση της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Ελίζαμπεθ πρέπει να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση της Αμερικανίδας πράκτορα, παράλληλα με τις προετοιμασίες.

Παράλληλα, ο Ράσελ προσπαθεί να προσελκύσει μεγάλους χρηματοδότες για την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Ντάλτον και το FBI συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των υπαιτίων της παρακολούθησης της οικογένειας ΜακΚόρντ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Γ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 6ο: «Η δήλωση»
(The Statement)

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε καφέ του Ιλινόις, αποκαλύπτεται ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει και εκπαιδευτεί πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία και είχε σχέση με υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο της κυβέρνησης της χώρας.

Η Ελίζαμπεθ ασκεί πιέσεις στον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να οδηγηθεί ο ηθικός αυτουργός στη Δικαιοσύνη. Ενώ ο Ματ αρνείται να κάνει δήλωση, παρά τις πιέσεις που δέχεται, όταν αναφέρεται στις ειδήσεις ότι συνδέεται με τον βομβιστή.

Ο Χένρι πηγαίνει να συναντήσει τον Ντιμίτρι, όταν ενημερώνεται ότι έχει προβλήματα προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα της ζωής του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 21:00
(Γ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 7ο: «Σεισμός»
(Tectonic Shift)

Σφοδρή σεισμική δόνηση πλήττει τη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της χώρας, καθώς και οι πιθανοί αντικαταστάτες του, βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Η Ελίζαμπεθ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει την πιθανότητα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο γιoς του εκλιπόντος προέδρου, αλλά και για να απελευθερωθούν τα μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια και κρατούνται όμηροι κάποιας συμμορίας.

Ο αδελφός της Ελίζαμπεθ αντιμετωπίζει το δίλημμα να σπεύσει στη Βενεζουέλα για να συμβάλλει στην ανακούφιση των θυμάτων του σεισμού ή να αναλάβει τη δουλειά που του έχει βρει η αδελφή του, προκειμένου να σώσει τον γάμο του.