«Μεγάλες Προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2 10.05.2020

«Μεγάλες Προσδοκίες» – Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς στην ΕΡΤ2 10.05.2020

ΞΕΝΗ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ 
«Μεγάλες Προσδοκίες»  
(Great Expectations)
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 10 Μαΐου 2020, στις 21:00

Δραματική μίνι σειρά εποχής, τριών (3) επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2011.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ.

Σενάριο: Σάρα Φελπς (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς).

Παίζουν: Ντάγκλας Μπουθ, Τζακ Ροθ, Τζίλιαν Άντερσον, Ρέι Γουίνστον, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πολ Ρις, Βανέσα Κίρμπι, Μαρκ Άντι, Χάρι Λόιντ, Σον Ντούλι, Τομ Μπερκ, Πολ Ρίτερ, Σούζαν Λιντς, Κλερ Ρίσμπρουκ, Περντίτα Βικς, Φράνσις Μπάρμπερ.

Το αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, «Μεγάλες Προσδοκίες», γραμμένο το 1860 – 61, αποτελεί την πιο σκοτεινή ερωτική ιστορία όλων των εποχών.

Το 2011, η Σάρα Φελπς σε μια νέα προσαρμογή του μυθιστορήματος δημιουργεί μια σειρά τριών ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής BBC.

Στην τηλεοπτική διασκευή του έργου παρακολουθούμε το επικό ταξίδι του Πιπ απο τα παιδικά του χρόνια ώς την ενηλικίωσή του με κεντρικό άξονα τις σχέσεις του με τον τρομακτικό Μάγκουιτς, τη χειριστική δίδα Χάβισαμ και την όμορφη αλλά ψυχρή και απόμακρη Εστέλα.

Απρόσμενες αλήθειες που κρύβονται πίσω από τα φαινόμενα, καθώς και παλιά μυστικά, συνθέτουν την πλοκή και κινούν τα νήματα της ζωής των ηρώων. Ο έρωτας που μένει ανικανοποίητος, η φιλία, η μοίρα, η κοινωνική ανέλιξη, η αρρώστια, ο θάνατος, η λύτρωση, αποδίδονται με ρεαλισμό και χιούμορ, μέσα από συνταρακτικές δραματικές σκηνές αλλά και ξεκαρδιστικές κωμικές, που διαδέχονται οι μεν τις δε, δημιουργώντας μια μνημειώδη σύνθεση.

Η μίνι σειρά απέσπασε το 2012 τέσσερα βραβεία ΕΜΜΥ για σειρά Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης και τρία βραβεία BAFTA.

Επεισόδιο 1ο. Μια τρομακτική συνάντηση στους βάλτους μ’ έναν δραπέτη και το κάλεσμα από τη μυστηριώδη Μις Χάβισαμ αλλάζουν τη ζωή του ορφανού Πιπ για πάντα. Τολμά να πιστέψει πως θα μπορούσε να έχει ένα άλλο μέλλον, πέρα από τους βάλτους – ένα μέλλον που να συνδέεται μ’ αυτό της όμορφης Εστέλα.

Επεισόδιο 2ο. Ο Πιπ αρχίζει τη νέα του ζωή σαν τζέντλεμαν στο Λονδίνο, αποκτώντας γρήγορα ακριβά γούστα και μεγάλα χρέη.

Ερωτεύεται με πάθος την Εστέλα και κυκλοφορεί μαζί της στην πόλη. Καθώς πλησιάζουν τα γενέθλιά του, όπου θα κλείσει τα είκοσι ένα χρόνια, ο Πιπ περιμένει να φανερωθεί ο ευεργέτης του και οι προθέσεις του.

Επεισόδιο 3ο (τελευταίο). Ο Πιπ δεν θέλει καμία σχέση με τον Μάγκουιτς και σπεύδει στο αρχοντικό της  Μις Χάβισαμ, για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μαζί της. Εκεί μαθαίνει πως μπορεί να χάσει την Εστέλα για πάντα. Πίσω στο Λονδίνο μαθαίνει ότι η ποινή του Μάγκουιτς, όταν γυρίσει πίσω από την Αυστραλία, θα είναι η κρεμάλα και ο Πιπ πρέπει να τον βοηθήσει να δραπετεύσει.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.