«Ναι μεν, αλλά…» – Το εξαιρετικό δράμα του Παύλου Τάσιου στην ΕΡΤ2...

«Ναι μεν, αλλά…» – Το εξαιρετικό δράμα του Παύλου Τάσιου στην ΕΡΤ2 09.02.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Ναι μεν, αλλά…»

 Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:00

Κοινωνικό – ψυχολογικό δράμα, παραγωγής 1972.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Παύλος Τάσιος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Πετανίδης.

Μουσική: Δημήτρης Μηλιός.

Μοντάζ: Παύλος Φιλίππου.

Τραγούδι: Ξανθίππη Καραθανάση.

Παίζουν: Φάνης Χηνάς, Αλέξης Δαμιανός, Μελανί Στάντζου, Άννα Μεταλλίδου, Κατερίνα Γώγου, Ζαννίνο, Μανώλης Δεστούνης, Βίκυ Βανίτα, Λάκης Γκέκας, Βάσια Τριφύλλη, Χρήστος Νάτσιος, Γιώργος Ζορμπάς, Υβόνη Βλαδίμηρου, Βασίλης Μητσάκης, Μαρία Μαρτίκα, Φραγκούλης Φραγκούλης, Στέλλα Γερμενή, Γιάννης Χειμωνίδης, Γιάννης Εμμανουήλ, Βασίλης Βασταρδής, Ανθή Καρυοφύλλη, Γιώργος Μπαλής, Γιάννης Παπαδόπουλος, Χαράλαμπος Μητρόπουλος, Ιωάννα Κορομπίλη, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Λία Δημοπούλου.

Διάρκεια: 82΄

Υπόθεση: Ένας νέος άντρας, ο Φάνης, παντρεμένος με μια επαρχιώτισσα γυναίκα που δεν αγαπάει, ζει μια μίζερη ζωή και ονειρεύεται συνεχώς αυτό που του έλειψε: μια όμορφη γυναίκα-σύντροφο και μια ολοκληρωμένη σχέση.

Σχετίζεται τυχαία με μια νέα και όμορφη κοπέλα και δίνει όλο τον εαυτό του, προκειμένου να την κρατήσει. Αυτή όμως, «παίζει» μαζί του για λίγο και τίποτα παραπάνω.

Στην προσπάθεια που κάνει για να μην του φύγει και ενώ εκείνη τον μεταχειρίζεται σαν σκουπίδι, τη σκοτώνει με τέτοιο τρόπο που είναι σαν εκδίκηση για όλες τις γυναίκες που δεν μπόρεσε να αποκτήσει.

Στη συνέχεια, τρελός και απελπισμένος από την πράξη του, αποφασίζει να αυτοκτονήσει.

Αυτό το κάνει μ’ έναν περίεργο και προκλητικό τρόπο. Ανεβαίνει στην ταράτσα ενός σπιτιού, αναστατώνει τον κόσμο και την αστυνομία, λέγοντας ότι σε λίγο θα πέσει και θα σκοτωθεί από κει, ενώ αφού περνούν έξι ώρες διαπραγματεύσεων για να πεισθεί να κατέβει, δίνει μια θεαματική βουτιά στο κενό και σκοτώνεται.

Η ταινία βραβεύτηκε στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1972 με τιμητική διάκριση και το βραβείο σεναρίου.