Στο Αιτωλικό το τηλεπαιχνίδι «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2  05.04.2020

Στο Αιτωλικό το τηλεπαιχνίδι «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2  05.04.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 
«SELFIE RELOADED»

«Selfie Reloaded»: Το αγαπημένο ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, που ταξιδεύει και παίζει σε όλη την Ελλάδα, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται στον τέταρτο κύκλο εκπομπών του, για να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες και πιο πολλά παιχνίδια!

Το νέο κύκλο των 20 επεισοδίων του «Selfie Reloaded» παρουσιάζει ο Παναγιώτης Κουντουράς, που είναι και ο σκηνοθέτης της εκπομπής.

Πώς παίζεται το «Selfie»;

Το παιχνίδι αποτελείται από 4 γύρους (Town Selfie, Memory Selfie, Quiz Selfie και Action elfie) και παίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, που είναι ο φυσικός σκηνικός χώρος της εκπομπής.

Δύο παίκτες διαγωνίζονται σε μια σειρά από δοκιμασίες, διεκδικώντας ένα ταξιδιωτικό έπαθλο!

Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι τηλεθεατές γνωρίζουν τα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και τους ανθρώπους της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5 Απριλίου 2020, στις 20:00
(Δ΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 6ο: «Αιτωλικό»

Στο έκτο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου, το «Selfie» επισκέπτεται το Αιτωλικό! Η γνωριμία με τους παίκτες μας γίνεται στο λιμανάκι με τις βάρκες των ψαράδων και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το Δημαρχείο, το εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρας, το ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, το ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλικού, για να καταλήξουμε στο Μνημείο του στρατηγού Γρηγόρη Λιακατά.

Στο δεύτερο γύρο του παιχνιδιού, αναστατώνουμε την κεντρική αγορά του Αιτωλικού και συνεχίζουμε στον τρίτο γύρο του παιχνιδιού με ένα «τοπικό παιχνίδι γνώσεων».

Συναντάμε τα περίφημα ισπανικά άλογα από την Ανδαλουσία που φιλοξενούνται στην περιοχή και μαθαίνουμε για τις δραστηριότητες που προσφέρουν, από την εκπαιδεύτριά τους Δήμητρα Τρικαλινού.

Αμέσως μετά, ο περιβαλλοντολόγος Γιάννης Ρουσόπουλος μάς μιλάει για τον φυσικό πλούτο και τη μοναδικότητα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, καθώς και για την ιδιαίτερη σημασία της για την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας επισκεπτόμαστε το μοναδικό στην Ευρώπη Μουσείο Χαρακτικής Τέχνης «Βάσω Κατράκη», όπου ο χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης μάς ξεναγεί στα εντυπωσιακά εκθέματα.

Επιστρέφοντας στο Μεσολόγγι, κάνουμε μία στάση στις Αλυκές Μεσολογγίου, όπου ο χημικός μηχανικός Χαράλαμπος Τσορτανίδης μάς μιλάει για την ιστορία των Αλυκών Μεσολογγίου που παράγουν το 65% του αλατιού στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, στο Λιμάνι του Μεσολογγίου, οι μικροί αθλητές της ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου αγωνίζονται σ’ έναν αγώνα με σκάφη optimist για να χαρίσουν τους πολύτιμους βαθμούς της Action Selfie στους παίκτες μας.

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στο άγαλμα της Ελευθερίας έξω από τα τείχη του Μεσολογγίου, όπου με τη συνοδεία μουσικής από τη Φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» ανακοινώνουμε το νικητή του συγκεκριμένου επεισοδίου και αποχαιρετούμε με τις πιο όμορφες αναμνήσεις το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι.

Παρουσίαση-σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.