«Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» – Ένα εκπληκτικό ταξίδι ζωής με τρένο στην ΕΡΤ2...

«Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» – Ένα εκπληκτικό ταξίδι ζωής με τρένο στην ΕΡΤ2  20-24.04.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου»

(Transsiberian, my love)

Τα πέντε πρώτα επεισόδια της νέας συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» (Transsiberian, my love), παραγωγής Γαλλίας 2011, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 από τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, στις 16:00.

Ιδέα: Μαντλέν Αρκάντ και Ολιβιέ Πικάρ.

Έρευνα-σενάριο: Μαντλέν Αρκάντ.

Σκηνοθεσία-εικόνα-ήχος: Ολιβιέ Πικάρ.

Ένα ταξίδι στη Ρωσία, με τρένο

Λατρεύουν τα ταξίδια και τους αρέσει πολύ να ανακαλύπτουν νέους πολιτισμούς. Η Μαντλέν Αρκάντ με τον σύντροφό της  και σκηνοθέτη Ολιβιέ Πικάρ, θα μας πάρουν μαζί τους σ’ ένα ταξίδι ζωής.

Με ένα σακίδιο στην πλάτη και μοναδικό μάρτυρα τον φακό της κάμερας, θα διανύσουν στις ράγες του Υπερσιβηρικού τα 10.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αγία Πετρούπολη από το Βλαδιβοστόκ. Κατά τη διάρκεια αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού, που καλύπτει το  ένα τέταρτο της επιφάνειας της Γης, οι εξερευνητές μας θα αντιμετωπίσουν πλήθος δυσκολιών, που θα αντισταθμιστούν από τις υπέροχες στιγμές που θα ζήσουν, καθώς και από τους νέους φίλους που θα κάνουν σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Θα ακολουθήσουμε τη Μαντλέν και τον Ολιβιέ σε διάφορες γνωστές πόλεις, όπως τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα δούμε τη λίμνη Βαϊκάλη και τα βουνά του εθνικού δρυμού Στόλμπι, αλλά κυρίως θα συναντήσουμε τον Βλαντιμίρ και τις μαριονέτες του, την Ελένα τη βασίλισα του καραόκε και τον Πάσα, τον εκκεντρικό γλύπτη. Μαζί τους θα ανακαλύψουμε την καρδιά και την ψυχή της σύγχρονης Ρωσίας.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Υπερσιβηρικέ, αγάπη μου» αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε τη χώρα που άνοιξε τα σύνορά της στον τουρισμό τα τελευταία 20 χρόνια, να ανακαλύψουμε έναν γενναιόδωρο λαό, εντυπωσιακά τοπία και φανταστικές δραστηριότητες.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου 2020, στις 16:00
Επεισόδιο 1ο: «Ρωσικό βουνό»

Πρώτο επεισόδιο μιας μεγάλης εποποιίας που θα οδηγήσει με το τρένο τη Μαντλέν και τον Ολιβιέ 10.000 χιλιόμετρα πιο μακριά. Η περιπέτεια ξεκινάει από τη Μόσχα με τρόπο άκομψο, μια και από τους ήρωές μας θα κλαπεί όλος ο εξοπλισμός.

Η αναχώρηση για τον πρώτο προορισμό ήταν σε κίνδυνο και οι δυο τους βγήκαν στη Μόσχα για να αγοράσουν ξανά τα πάντα.

Έπειτα από ώρες αγορών, κατάφεραν να ανέβουν στον μυθικό Υπερσιβηρικό. Προορισμός η Αγία Πετρούπολη, την οποία θα διασχίσουν με πλοίο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 21 Απριλίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 2ο: «Λευκές νύχτες»

Τον Ιούλιο στην Αγία Πετρούπολη, ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Αυτές οι λευκές νύχτες είναι η τέλεια ευκαιρία για μια επίσκεψη στην πόλη το βράδυ.

Το πρωί, έπειτα από ελάχιστο ύπνο, η Μαντλέν και ο Ολιβιέ ανεβαίνουν τα 232 σκαλιά μιας εκ των πιο εντυπωσιακών κατασκευών της Ευρώπης, του Καθεδρικού του Αγίου Ισαάκ, πριν φύγουν για τη Μόσχα.

Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα τυπικό ρώσικο γεύμα σε ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της πόλης: το Καφέ Πούσκιν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 3ο: «Νίζνι Νόβγκοροντ»  

Πώς να περάσεις από τη Μόσχα χωρίς να σταματήσεις για μια στιγμή στην Κόκκινη Πλατεία; Αυτό κάνουν οι εξερευνητές μας, πριν περάσουν το απόγευμά τους στο πάρκο Γκόρκι, στο μεγάλο λούνα-παρκ της Ρωσίας.

Ο χρόνος περνάει γρήγορα και ήρθε ώρα για την αναχώρηση προς τον τρίτο προορισμό. Δυστυχώς, η Άννα, η μεταφράστρια, δεν μπορεί να ακολουθήσει, επειδή της έκλεψαν το διαβατήριο.

Η Μαντλέν και ο Ολιβιέ πρέπει να αναχωρήσουν μόνοι για την περιπέτειά τους. Στο Νίζνι Νόβγκοροντ θα συναντήσουν δύο διαφορετικές γενιές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 4ο: «Βαρύ παρελθόν»

Αντίο μεγάλες μητροπόλεις, καλημέρα Νίζνι! Πολλά πράγματα περιμένουν το ζευγάρι μας για να τα εξερευνήσουν εδώ.

Αφού δοκίμασαν την τύχη τους στο ψάρεμα και συνάντησαν τον γλύπτη Πάσα, ο Ολιβιέ και η Μαντλέν πήγαν στο αποστακτήριο βότκας Περμ-Άλκο.

Αλλά η πιο σημαντική -και στενάχωρη- επίσκεψη έγινε στο γκουλάγκ Περμ-36, στο οποίο ήταν φυλακισμένοι πολιτικοί κατά την κομμουνιστική περίοδο.

 Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, στις 16:00
Eπεισόδιο 5ο: «Από την Ευρώπη στην Ασία»

Η Αικατερινούπολη είναι μια πόλη στα σύνορα της Ευρώπης με την Ασία. Φυσικά, η Μαντλέν και ο Ολιβιέ διέσχισαν αυτήν τη γραμμή πριν φτάσουν στο Ντέβιλς Τάουν, έναν τεράστιο βράχο μέσα στο δάσος.

Η επίσκεψη στο μικρό τυπικό ρώσικο χωριό Σεβέρκα τους επέτρεψε να συναντήσουν τον Βιτάλι, έναν ενδιαφέροντα γέρο της περιοχής.

Αλλά την παράσταση έκλεψε η επίσκεψη στην Αμμώδη Λίμνη, που προσέφερε μια πανέμορφη θέα στους ταξιδιώτες μας.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.