ΕΡΤ2 – «TIFF» 25.03.2017

ΕΡΤ2 – «TIFF» 25.03.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«TIFF»

Α΄ μέρος

 Με τον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 20:00

TIFF La-la-land

Όσο οι ημέρες για τις οσκαρικές βραβεύσεις πλησιάζουν, μία μέρα μόλις πριν από την ανακοίνωση των βραβείων, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος κάνει μια ανασκόπηση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF). Ο μεγάλος κινηματογραφικός θεσμός, που θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ, περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ταινίες που γίνονται πάντα σημείο αναφοράς στις σινεφιλικές κοινότητες.

Στο πρώτο μέρος της θεματικής εκπομπής θα δούμε -μεταξύ άλλων- το κόκκινο χαλί από την υποψήφια για 14 Όσκαρ ταινία «La La Land», αποκλειστικές δηλώσεις της υποψήφιας για Όσκαρ, Νάταλι Πόρτμαν (με αφορμή την πρεμιέρα της επίσης υποψήφιας για 3 Όσκαρ «Jackie»), σκηνές από το making of του «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα», την πρεμιέρα για το υποψήφιο για 8 Όσκαρ  «Arrival», καθώς και το κατά γενική ομολογία αδικημένο «Νυκτόβια Πλάσματα» που είναι υποψήφιο για ένα Όσκαρ.

Την επόμενη μέρα της προβολής της εκπομπής, θα γνωρίζουμε επίσημα αν τα προγνωστικά έκαναν και φέτος το TIFF (Toronto International Film Festival) να είναι το φεστιβάλ που προβλέπει τα Όσκαρ.

Συνεντεύξεις-παρουσίαση: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.

Κάμερα-σκηνοθεσία συνεντεύξεων-γραφικά: Παναγιώτης Γάκης.

Μοντάζ: RGB Studios / Shiny Side Up.

Τεχνικός έλεγχος: RGB Studios.

 TIFF