Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ 18.07-01.08.2018

Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ 18.07-01.08.2018

Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ

Καλοκαιρινές συναυλίες – SummERTime 2018. Η ΕΡΤ αυτό το καλοκαίρι μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από το… προαύλιο του Ζαππείου μέχρι το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής!

Από την Τετάρτη 18 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00, όσοι μείνουν στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο 15 θεματικές συναυλίες αφιερωμένες στην ελληνική μουσική και το τραγούδι. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες – καταξιωμένοι, αλλά και νεότεροι αξιόλογοι μουσικοί και ερμηνευτές – θα μας χαρίσουν αξέχαστες βραδιές γεμάτες μουσική και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Ήπειρο έως τα Δωδεκάνησα.

Ο θεσμός, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, θα φιλοξενηθεί έως τις 24 Ιουλίου στο Ζάππειο, στο πλαίσιο των «Ολυμπίων», ενώ από τις 25 Ιουλίου οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις προέρχονται σχεδόν από όλη την Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, ηπειρωτική χώρα, Κρήτη, Αιγαίο, Ιόνιο, Πελοπόννησος) ως μια έμπρακτη πρόταση μουσικής… αποκέντρωσης. Μέσα από τις καλοκαιρινές συναυλίες, η ελληνική τζαζ συναντά τους δρόμους του ρεμπέτικου, τη μουσική των Τσιγγάνων, το πολιτικό τραγούδι, τη μουσική παράδοση μέσα από το σύγχρονο ηχόχρωμα, τη μελοποιημένη ποίηση και τη μουσική από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Για πρώτη φορά η ΕΡΤ δίνει βήμα για αποκλειστικές παρουσιάσεις σε νέες – αλλά πολυσυζητημένες – δουλειές, μέσα από μοναδικές «μονομαχίες» συγκροτημάτων επί σκηνής. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι θα χαρούν για πρώτη φορά παιδικό φεστιβάλ με κουκλοθέατρο, τραγούδι, παραμύθια και θέατρο σκιών.

Σας περιμένουμε!

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ζάππειο και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, πατήστε εδώ.