ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή» |...

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή» | Παρασκευή 28.05.2021

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Η Αυλή των Χρωμάτων»
Με την Αθηνά Καμπάκογλου
«Αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 28 Μαΐου 2021στις 20:00

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

Ο Γιώργος Καζαντζής είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του και οι δημιουργίες του έχουν ξεχωριστή ταυτότητα και μουσικό χαρακτήρα, ενώ στοιχειοθετούν ένα πολυσύνθετο έργο, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια, ορχηστρικές συνθέσεις, αλλά και μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά και δεν εγκατάλειψε ποτέ τη γενέτειρα του, αλλά με σθένος «υπερασπίστηκε» τη δημιουργία στην Περιφέρεια. Μάλιστα, το 1995 δημιούργησε τη δισκογραφική εταιρεία «Πολύτροπον», η οποία είναι ένας ζωντανός και αξιόλογος πυρήνας έκφρασης και δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βασίλης Λέκκας μας παρουσιάζει τραγούδια από το νέο άλμπουμ με τίτλο «Κατάρτι κι ατμός», το οποίο περιλαμβάνει παλαιότερα τραγούδια σε νέα εκτέλεση αλλά και νέα τραγούδια, η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά για εμάς τις επιτυχημένες «Μέλισσες», αλλά και υπέροχα τραγούδια σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, και η Λιζέτα Καλημέρη ερμηνεύει τις επιτυχίες που τις χάρισε ο Γιώργος Καζαντζής από το δισκογραφικό της ξεκίνημα μέχρι σήμερα.

Ο φίλος του συνθέτης Γιώργος Ανδρέου μάς μιλά για την αξία της μουσικής δημιουργίας του, ενώ έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε κομμάτια του Καζαντζή, σαν επιφράγισμα της πολύτιμης και πολύχρονης φιλίας και συνεργασία τους.

Ο στιχουργός και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών Κώστας Φασουλάς μάς μιλά για το βαθύ αποτύπωμα του δημιουργού στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και μας αναγγέλλει τη νέα τους συνεργασία τους, με ερμηνευτή τον Παντελή Θαλασσινό, μια ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Γιώργος Νταλάρας, σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη, μας μιλά για τον σημαντικό συνθέτη, για την απαρχή της φιλίας τους και τον άνθρωπο που «ένωσε» τις καλλιτεχνικές τους πορείες, που δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο Σταύρο Κουγιουμτζή.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Καζαντζής (πιάνο), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρα), Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν), Εύη Καζαντζή (τσέλο).

Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη και ο Γιώργος Ανδρέου. 

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Δείτε το trailer της εκπομπής