Το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή στην ΕΡΤ2 03.03.2020

Το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή στην ΕΡΤ2 03.03.2020

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ακίνητο Ποτάμι»
(Still River)

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 3 Μαρτίου 2020, στις 22:00

Ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γαλλίας-Λετονίας 2018.

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής.

Σενάριο: Άγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Simon Beaufils.

Μοντάζ: Nelly Ollivault.

Ήχος: Ilvars Vegis.

Μουσική: Coti K.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Juris Bartkevics, Indra Burkovska, Ivars Puga, Guna Zarina, Katrine Pasternaka, Oskars Morozovs, Głebs Bełikov, Kaspars Znotins, Leonids Lencs, Kirill Zaytsev, Kirill Bolsev, Irina Jegorova, Marks Selutko, Regina Razuma.

Διάρκεια: 122΄

Υπόθεση: Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα;

Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Τρία χρόνια μετά το «Σύμπτωμα» (2015), ο βραβευμένος σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής επιστρέφει μ’ ένα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου και μία από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το ελληνικό σινεμά τα τελευταία χρόνια.

To «Ακίνητο Ποτάμι», γυρισμένο εξολοκλήρου στη Ρωσία και τη Λετονία, υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Με φόντο τα εντυπωσιακά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι ένα συγκινητικό δράμα γεμάτο σασπένς, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται μπροστά στην αμφιβολία.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Επίσης, η ταινία κέρδισε δύο Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019: Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας.